Fénygerinc

Nézd, a kerti jázminokra
ráfeküdt a lomha nap,
s ott a fények ásítozva
zöld-aranyra bomlanak.

Hasznos fogaskerék a gépezetben

Rákász Gergely orgonaművész kölyökként olyan volt, mint a kanyaró, át kellett esni rajta; a vendégek addig ugyanis nem léphettek be a nappaliba, amíg meg nem hallgatták produkcióját. Az egyik legtöbb orgonakoncertet adó művészünket zenei anyanyelvről, elhivatottságról és küldetésről kérdeztük.

A teremtésvédelem krisztusi életforma

Keresztény felelősségünk a teremtett világban címmel tartotta XIII. kongresszusát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeptember 17-én, az Országház Felsőházi termében.

Hogyan és miért?

Materialista gondolkozással is lehet hívő embernek lenni. Sekélyes hitű, haszonleső, Istennel üzletelő, szebb, jobb és könnyebb életet kereső ember az ilyen. „Lelki életet” is anyagi törvényszerűségek szerint élő ember az ilyen. Sose fogja Jézust megérteni, mert míg az ilyen ember a „hogyanra” keresi a választ, Jézus a „miértre” válaszol.

Amit akartok tőlük, azt tegyétek ti is velük

Erdei tragédia – láthatjuk a budapesti Mezőgazdasági Múzeum egyik tárlója feliratán. Az üveg alatt két őzbak koponyája látható, amelyek összeakadtak verekedés közben. Igen, az állatvilágban is léteznek konfliktusok! A saját fajtársak is halálos veszélyt jelenthetnek egymásra, különösen, ha velük szemben kisebb a veszélyérzet.

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks