Vendégség

Emberemlékezet óta ismerjük és gyakoroljuk a vendégséggel járó rítusokat. Ősszüleink, Ádám és Éva a Paradicsomban vendégeskedtek, és a kert minden fájáról ehettek, kivéve egyet. Történetükből kiderül, hogy a vendégjoggal járó visszaélés komoly bonyodalmakat szülhet, jóllehet a vendéget mindig megilleti a vendégbarátság.

Madárka

A körfolyosó fényben fürdik. Ilyenkor délben ez az oldal kapja a napot. Róza mama valósággal megszédül, a szemét is be kell csuknia, annyira vakítja az erős fény. Kezével görcsösen kapaszkodik a járókeretébe, hátulról Krisztina követi minden mozdulatát, meg ne billenjen, el ne essen.

Képek a múltunkból

Meghosszabbították a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam című kiállítását, amely a népszerű Fortepan digitális fotóarchívum anyagából mutat be egy több mint háromszáz darabos rendkívül gazdag és jól átgondolt válogatást. A tárlat szeptember 29-ig látogatható.

A tevékeny szeretet elismerése

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége alapításának 30. évfordulóján rendezett kongresszus keretében Makláry Ákos, a szervezet elnöke és Galgóczy Gábor társelnök díszokleveleket adott át szeptember 14-én az Országgyűlés Felsőházi termében.

Vers születésnapra

Mert nem csak magadnak születtél
Ünnep lett születésnapod
Kerestelek, mint őszidőben
didergő csillag a napot.

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks