Rejtőzködő szentek - Pio atya a fővárosban

Éppen 130 évvel ezelőtt, 1887. május 27-én született meg egy kis olasz falucskában Francesco Forgione. Ez a név talán nem mond sokat, pedig ő nem más, mint a XX. század egyik legismertebb szentje, Pio atya, akiről Budapesten nemrég teret neveztek el.

Drescher J. Attila versei

...Most kell a hit, hogy el ne vesszek.
De mily nehéz, s ha tűr a lélek,
a test lázong, üzen fejének:
jaj, ne tovább, még élek, élek...

Hinni a remény csodájában

A pedagógus és műfordító dr. Drescher J. Attila versekkel, könyvkritikákkal jelentkezett hazai és német orgánumokban. A soproni származású, 1950-ben született költő ma nyugdíjas. Egykor a pécsi tudományegyetem szekszárdi főiskolai karának docenseként, majd a fővárosban a Márton Áron Szakkollégium országos hálózatának főigazgatójaként dolgozott.

Ébredj föl, aki alszol

Életünk hídját két pillér tartja: az egyik az alvás, a másik az ébredés. Jó esetben az első testünk, lelkünk pihenését, feltöltődését, míg a második életünk dolgaiban való aktív részvételünket szolgálja.

A szolidarizmus

A szolidarizmus általános értelemben egy olyan szociális rendszer, amely mind az egyes emberek egymás közötti, mind a család és állam természetes közösségeinek tagjai közötti szolidáris kapcsolatot megfelelően, azaz a mindenkori közösség lényege szerint érvényre juttatja.

Öröm nélkül nem lehet mesét írni

Nemzeti ünnepünk alkalmából a magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat gazdagító, kiemelkedő életműve, tiszta és szép nyelvi eszközökkel megalkotott, örök érvényű emberi értékeket közvetítő meséi, televíziós és rádiós gyermekműsorai elismeréseként Kossuth-díjat kapott Fésűs Éva kaposvári meseíró, a KÉSZ tagja.

Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks