Boldog lelekek tánca (4)

Amál, ahogy letette lábát a vonat lépcsőjéről a peronra, mélyet sóhajtott. Minden mozdulatlan volt körülötte, mintha a vonat is csak véletlenül állt volna meg a kisvárosban. Szokatlan csend vette körül. ‒ Ez most már mindig így lesz ‒ gondolta.

Gratulationes variae

A KÉSZ alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelte az elmúlt év folyamán. A jubileumi esztendő lezárásaként a szervezetet köszöntő írásokat adunk közre ebben a hónapban egy-egy csokorba fogva. Elsőként Áder János köztársasági elnök és Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnökének gondolatait olvashatják.

Kérés újesztendőre

Adj könnyeket a bánatunknak
De örömet is minden napunknak
Szeretetet a szívünknek
Békét háborgó lelkeinknek

Művészet a hazáért

A magyar nemzeti művészet táplálkozzon a gyökereiből és induljon ki a népművészetből – vallja Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja, akivel magyarságról, hagyományőrzésről, művészetről, hitről, igazi értékekről beszélgettünk a Józsa Judit Galériában.

Szili István versei

Ablakomon hajnalonta
csokorba dermed a rózsa,
mely nyáron ontotta illatát.

Szavai békés harangok

Sokoldalú ember a ma Székesfehérváron élő Szili István, az ELTE Tanárképző Főiskola nyugalmazott biológia szakos tanára. Kislángon született 1944-ben, ám hamarosan Lovasberénybe (ahol 1637 óta élnek reformátusok) költözött a család, ahonnan az általános iskola elvégzése után útja Székesfehérvárra vezette.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks