Küldetésünk felfedezni a másikban a jót

Bokros Levente a 120 lelkes Cserhátszentiván plébániai kormányzója. A tüzes lelkű pappal beszélgettünk mindennapokról és távlatokról, az alázatról, a bennünk és körülöttünk lévő szellemi harcról, s a humor és az önirónia gyógyító erejéről.

Megszentelt idő

Hogyan változtatta meg a járvány Számadó László matematikatanár életét, aki a Fővárosi Nagycirkuszban tart rendhagyó matematikaórákat? Megtudhatjuk a Hitből pajzsot sorozat hetedik részéből.

Kiss Irén versei

Emberszem nem látja a művészeket,
akik éjszaka szellem-ujjaikkal
pingálnak kerítésekre, tűzfalakra.

Fajsúlyos témák gyámolítója

Kiss Irén irodalomtudós, író, költő, színműíró, műfordító magyar‒olasz szakos tanárként került kezdetben a Magyar Rádióhoz, majd a Boldizsár Iván nevével fémjelzett The New Hungaryan Querterly szerkesztőségében gyakorolta a nyomtatott sajtó alkalmazását. New Yorkban művészetszociológiát tanult.

A veszteség értelme

A járvány rádöbbentett minket, hogy a világunk és a kialakult életformánk sérülékeny. De mit kezdünk az elszenvedett veszteségekkel? Mit tehetünk, hogy új egyensúly alakuljon ki a vírus lecsengése után?

Az álmok festője

„Mindig higgy az álmaidban!” Egy igazi életművész szavai ezek, aki mielőtt festő lett, volt hentes, taxisofőr, szakács és pókerosztó is. Szeret élni és még inkább adni. Háromgyermekes édesapa, férj és barát. Kereső lélek, aki Mexikóig utazott az álmaiért. Ma egy sikeres belvárosi galériát vezet. Jancsó Zoltán festőművésszel beszélgettünk.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks