Erőszakmentes kommunikáció a családban

Kommunikációs nehézségek a családban? Elbeszélünk egymás mellett? Hogyan segíthet az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció? címmel a Krisztina Egyesület szervezett a közelmúltban előadást és tréninget a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán, Budapesten.

Vaskredenc

Csúszkálunk mint lúd a jégen,
bízunk magunk erejében.
Vetünk hátra face-book-fencet,
rúgjuk szét a Vaskredencet!

A kereszt két oldala

Templomunk oltárán egy régi és szép, ezüstözött kereszt fekszik, ki tudja már mióta. A kereszt egyik oldalába a megfeszített Krisztus alakja van belegravírozva, a másik oldalán a feltámadt, dicsőséges Krisztus képe látható. Amikor a pap áldást ad ezzel a kereszttel, akkor a Megfeszítettet látja, a hívek pedig a Feltámadottat.

Az alkotás az egyik legnagyvonalúbb kölcsön Istentől

Kiemelkedő irodalmi tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk alkalmából József Attila-díjat kapott Kelemen Lajos író, költő, szerkesztő. A Hidas-, Radnóti- és Podmaniczky-díjas irodalmár szerint  –  akinek esszéi, kritikái, versei többek között a Hitel, a Magyar Napló, a Kortárs, a Tiszatáj, a Műhely s a Forrás folyóiratokban jelennek meg rendszeresen –, az alkotás az egyik legnagyvonalúbb kölcsön Istentől teremtményei részére.

Feltörekvő ezredfordulósok a Fülöp-szigeteken

Millenials-nak, magyarul ezredfordulósoknak nevezzük a Fülöp-szigeteken a 16–21 éves fiatalokat. Egy elmélet szerint ők a „digitális bennszülöttek”.

Apa-fia kapcsolat a színpadon

Az Apám ablakából az ég című előadást már több mint egy éve láthatja a nagyközönség. A népszerű énekes, Szabó Balázs által írt és rendezett darabnak 2016 decemberében volt a premierje a Nemzeti Színházban. Bár nagyon személyes történetről van szó, a rendező is elmondja, hogy ez valahol mindenki története is egyben.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A J Á N L Ó

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks