Rejtőzködő szentek - Ferenc pápa látogatása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére hazánkba látogat Ferenc pápa. Utcai hirdetőtáblák, telefonfülkékre kiragasztott óriásplakátok, online felületek hirdetik a világra szóló eseményt.

A beszélgetés a legfőbb evangelizációs eszköz

Dallos Tamás, fiatal komlói plébános azt vallja: az emberi szívekhez a legrövidebb út az egyenesség és az egyszerűség, s a humor a legjobb orvosság fásultság ellen. A helyi katolikus iskola püspöki biztosaként arra készül, hogy a Veni Sanctén, vagyis a tanévnyitó szentmisén a bizalomról, s a bátorító jelenlét reményteli öröméről beszéljen.

Egy közületek

„A fájdalmakat el kell siratni, aztán új lappal kezdhetünk” – vallja Zsuffa Tünde író. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnökével a katolikus világeseményen túl családi gyökerekről, hivatásának felismeréséről, a szenvedés értelméről és az Istenbe vetett bizalomról beszélgettünk.

Sasváry Erzsébet versei

Szürke az út,
A köd szitál,
Az árkon túl
Egy kereszt áll.
Krisztus két karja átölel
Mindenkit, ki itt halad el.

Versek, imára kulcsolt kézzel

A Sasváry-versek legfőbb kovászai: Isten közelsége, megalapozott hit, megérintő szeretet. Az alkotójuk által versimáknak titulált írások hatóanyaga a rokonszenvesen vallásos tartalmak mellett ritmikájukban is rejlik, meg persze abban az igyekezetben, amivel erősíti az öröktől valót, s felmutatja a jót.

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks