Áldó hatalmak oltalmában...

Az újságíró már csak ilyen: kérdez, s ha teheti, a mélyre ás. Akár a lélek mélyére, hogy megtudja, interjúalanyának milyen a kapcsolata a Teremtővel.

Rejtőzködő szentek - Szent László

Települések, kórházak, gimnáziumok, általános iskolák, utcák, terek, templomok, gyógyszertár, étterem, sportklub, sőt egykor még egy Bihar megyei fürdő is viselte szent királyunk nevét. Legnépszerűbb legendáink róla szólnak, melyek olykor több változatban is fennmaradtak.

Búcsú Jókai Annától

Pünkösdhétfőn, 2017. június 5-én, életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író, a Nemzet Művésze. Nevének első szótagja méltán jelzi alapvető művészi és emberi szándékát, hiszen Istent hívő alkotóként műveiben éppen úgy, mint köz- és magánéletében szinte kivétel nélkül mindig az emberi jóságot képviselte.

A zene mindenkié

Találkozás Gráf Zsuzsanna Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas karnaggyal, az Angelica Leánykar alapító-karvezetőjével

FÉNYEMBER

hivatást lelned mennyeit
angyali költőként betelik
szószólód kincses életed
ISTEN átölel félt szeret

A kezdet tanúja

Tevőlegesen volt jelen JEL című folyóiratunk alakulásánál Bíró József költő, képzőművész, világszerte ismert performer. Nemcsak a szerkesztésben működött közre Csanád Béla professzor úr szellemi szolgálatában, hanem fizikai munkával betonozta az épülethez vezető járda alapjait a kezdetnél.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks