Amikor az ég és a föld összeér

Aratás után vagyunk, így a zsoltárossal együtt mi is mondhatjuk Istenünknek: „Gabonával látod el az embereket, így gondoskodsz a Földről” (65. zsoltár). Szent István ünnepe a kenyér ünnepe is, mert ilyenkor vesszük kezünkbe és a szánkba az új kenyeret. Hálás szívvel konstatáljuk, hogy idén is meghallgatásra talált az imánk, és megadatott nekünk a mindennapi kenyér, amelyben az ég és a föld egymással összeér.

Látlelet rólunk

„Dicsértessék! Ugye, Ön a Béla testvér? Már nagyon vártuk! Ebédelt már?” Legtöbbször így kezdődtek találkozásaim a KÉSZ-csoportokkal május végén és június elején, amikor háromévente esedékes szabadságom során meglátogathattam őket, a KÉSZ-központ ajánlására. A Fülöp-szigeteken dolgozó katolikus missziós szerzetesként a misszió mai kihívásait mutattam be nekik.

Mosom kezeim...

A korai órán a levegő még hűvös volt, ezért díszes hivatali öltözékére terítette katonaköpenyét. Ezek az átkozott zsidók ‒ mormolta ‒ aludni sem hagyják az embert!

A pap, a tanár és a költő

Százharminc esztendővel ezelőtt, 1889-ben látta meg a napvilágot Sík Sándor. Az évforduló alkalmából öt tételben idézzük fel a lelkipásztor, a tanár és a poéta alakját.

Volt úgy

Volt úgy, hogy úgy érezted magadra hagytak
s volt, hogy azt gondoltad terhükre vagy
volt, hogy görnyedten kerested a léptek
alatt elrejtett kincset, s volt, hogy szinte
járni sem tudtál csak vártál ég felé tekintve,
s egy hang súgta: mégis maradj.

Egy szenvedélyes művész

Művész, tanár, háromgyermekes édesanya. Szenvedélyes ember. Hisz a Teremtőben, tudja mi a dolga a világban. Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel beszélgettünk.

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks