Tájban, lélekben, hitben

A kereszténydemokrácia szolgálatába állított életet képviseli Tóth Sándor költészete. A szolnoki származású József Attila-díjas költő, újságíró, teológiában is jártas, nyugalmazott egyetemi docens sokrétűen pártolja a művészeteket.

A népi hagyomány és élő hit zenés találkozása

Föl is föltekinte címmel zenei összeállítást jelentetett meg – rendhagyó módon nem CD-n, hanem egy internetes portálon a Máriáss Péter nevével fémjelzett együttes. A névadó zeneszerzővel beszélgettünk.

Temetés hófúvásban

A hajdani szépségére idős korában is emlékeztető patikusné mosolya kiszédült ebből a földi világból. Lelke már kopogtatni készül a mennyország kapuján.

Segítő idő

Minden új esztendő kezdetén ajtónkon kopogtat a félelem és a remény. Félünk a láthatatlan időtől, mely mintegy szorgos ószeres, feneketlen zsákjába gyűjti elmúlt napjainkat, sőt éveinket, s az öregség és az elmúlás rémével fenyeget bennünket.

Evangélium és lélektan határmezsgyéjén

Kiérlelt és jelentős teljesítményt felmutató kötet Homa Ildikó immár második kiadást megért Evangéliumi lélektan című könyve. Két olyan terület összebékítésére tesz kísérletet, amelyek bár a „lélek” területén találkoznak – ahogy a szerző könyve előszavában megjegyzi -, elvont, fogalmi szétszakítottságuk miatt fejünkben külön dobozokban laknak.

A lélek szárnycsapásai

A folyton-folyvást szűkülő időben
hallom a lélek szárnycsapásait
örök légszomjban örök elmenőben
múlttá lesz minden ami közelít

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks