Öt perc és KÉSZ

Mit jelent a 21. században keresztény értelmiséginek lenni? Milyen a keresztény szabadság? Miről ismerni fel a krisztusi embert? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az alapításának jubileumát ünneplő Keresztény Értelmiségiek Szövetségéről szóló rövidfilm, „Mert nem csak magadnak születtél” címmel.

Októberi szilánkok

Sopron ősz ötvenhat
a tanodák kihaltak
új evangélium
remeg a nép ajkán

Aki magyar...

Mondják, hogy a magyar nyelvterület valójában túlmegy a történelmi Magyarország határain, és Bécstől a Csángóföldig tart. Ez nem magyar többséget jelent ezeken a területeken, hanem olyan honfitársainkat, akik magyar érzésűek és fizikailag sem érzik magukat távol a magyarság központi tömbjétől.

Keresztény alkotóművészeti tábor Neszmélyben

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány célja a térség keresztény értékeinek megőrzése, bemutatása, a magyar nemzeti egység elősegítése, itt élő keresztény alkotóművészek támogatása új, maradandó értékek létrehozása érdekében.

Siklós Endre versei

Ne bajlódj titkok bogozásával,
a virágok mindent elmondanak,
s ha megérted az üzenetet,
lehullnak rólad a bilincsek
és ajkadon a Lélek szavainak íze.

A kertész technikus versvirágai

A kecskeméti származású Siklós Endre hatvanhét éves. Gyermekkorában a nagyapja könyvtárából merítette vonzalmát a művészetekhez. A szépirodalmat maga is műveli, ugyan változó eredménnyel, ám elhatározása megingathatatlan.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks