Elhunyt a KÉSZ társelnöke

Hosszan tartó betegség után hazatért Teremtőjéhez Galgóczy Gábor, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének társelnöke. „Szépen, otthonából, családja köréből indult el az őt szerető és ebbe a világba küldő Istenhez. Érzem, őt nem lehet pótolni” – adta hírül Makláry Ákos elnök.

A harmadik lelki lakás

Ha kitartunk az első két lelki lakás küzdelmeiben, és rendszeresen adunk az időnkből Istennek, hogy velünk lehessen, akkor erős alapot vetünk a jóban a kegyelem segítségével. Kerüljük a bűnre és a szétszórtságra vezető alkalmakat, tudatosan tegyük a jót, időnket jól használjuk fel és rendezett lesz mind a házunk tája, mind mi magunk Isten végtelen irgalmából. Így beléptünk belső várkastélyunk harmadik lelki lakásába.

Összekacsint az angyalokkal

Egresits Ferenc pappá szentelésekor Mária meghívásra adott szavait választotta újmisés jelmondatául: „Legyen nekem a te igéd szerint”. A 60. születésnapjára készülő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett plébánossal II. János Pál pápa 1996-os győri látogatását is felelevenítettük, melynek az angyalokkal olykor összekacsintó atya volt az egyik főkoordinátora.

Szent István öröksége

A Szent István által megalapozott keresztény hagyományaink továbbviteléhez szükségünk van a közös ima erejére, a folyamatos bűnbánatra, a keresztény közösségek összekapcsolására, egyházi vezetőink megbecsülésére és a tanúságtételek révén a hitben való további erősödésre.

Gyűjtsük csokorba az Eucharisztikus Kongresszus élményeit

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus és a Szentatya látogatása kétséget kizáróan a legjelentősebb egyházi esemény hazánkban az utóbbi huszonöt évet tekintve. A NEK eseményeihez kapcsolódó élmények összegyűjtésére és közreadására vállalkozik a KÉSZ lapja, a Jel.

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks