Házhoz jön a világ

A World Press Photo budapesti tárlata a fényképeken keresztül már harmincnyolc éve ad betekintést a világ az évi eseményeibe. Díjnyertes sajtófotók hozzák közelebb hozzánk a világban zajló történéseket, hétköznapokat, sporteseményeket és azokat az embereket, akiket a hírekben mindig csak fél perc erejéig láthatunk.

Hajtanám azt a csordát

Mintha valaki a karámot szaggatná,
sáros tinókat terelne a föld alatt,
melynek szaga, mint a vadcsaláné.

Receptek élethelyzetekre

Vass Norbert a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának vezetője. A fiatal, elsőkötetes írót, szerkesztőt a Berzsenyi Társaság tudományos alelnökét a Cseh Tamás Program missziójáról, illetve első kötetéről, a Hallgatról kérdeztük.

Nem kell temetni

Ferenc pápáról, a német egyházról és a ministráns világszövetségről kérdeztük Csiszár Klárát, aki a német katolikus püspöki kar világegyházzal és a misszió kérdéskörével foglalkozó intézetének kutatója és a jezsuiták frankfurti filozófiai és teológiai főiskolájának oktatója.

Számadással Istennek tartozom

A reformáció 500. évfordulója alkalmából jelent meg az első magyar regény Kálvin Jánosról. Tóth-Máthé Miklós Debrecenben élő író történelmi munkái sorában korábban is szerepeltek a hazai reformáció olyan jelentős alakjai, mint például Méliusz Juhász Péter, Károli Gáspár, Szenci Molnár Albert.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks