Erőszakmentes kommunikáció a családban

Kommunikációs nehézségek a családban? Elbeszélünk egymás mellett? Hogyan segíthet az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció? címmel a Krisztina Egyesület szervezett a közelmúltban előadást és tréninget a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán, Budapesten.

Kötet a hadmérnök tábornokról

„Ami az aradi vértanúk emlékének megőrzését illeti, különösebb büszkélkednivalónk nincs” – írta 1979-ben, az aradi vértanúk peranyagait közreadó kötetében Katona Tamás. Szavainak igazságát kár lenne tagadni: az aradi vértanúk többségéről mindmáig nem született kritikai, alapkutatásokon nyugvó életrajzi munka. A Line Design Kiadó „Aradi vértanúk” sorozata ezt a hiányt kívánja pótolni.

Kitüntették a Jel munkatársait

Lapunk irodalmi rovatának szerkesztője és egykori munkatársa vehetett át állami kitüntetést nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.

A nagy tölgyfa lombja

Tardona, ez a kis település a Bükk-hegység északi vonulatának erdőkkel körbeölelt völgyében található. Ide érkezett meg egy parasztszekéren 1849. augusztus 31-én, már a világosi fegyverletétel után Jókai Mór és felesége Laborfalvi Róza. Rákóczy János, Kossuth volt titkára kocsisnak öltözve hajtotta a szekeret.

Asszonyszerelem, asszonysors

Hazaszeretetről, Isten-hitről, magyar nyelvünk és hagyományaink ápolásáról, a mai fiatalokról és legújabb könyvéről beszélgettünk a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett írónővel, Gróf Nádasdy Borbálával.

Rejtőzködő szentek - Az Oltáriszentség

Szeretem a régi házakat nézegetni, melyek megkopva is a régi patináról mesélnek. Építésükkor nem a minimalizmus dívott és nem pusztán a funkció lebegett az építők szeme előtt. Ha mára meg is kopott egykori részletgazdagságuk, a sérült vagy hiányzó részek is karaktert adnak ezeknek a házaknak.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A J Á N L Ó

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks