Áldó hatalmak oltalmában...

Az újságíró már csak ilyen: kérdez, s ha teheti, a mélyre ás. Akár a lélek mélyére, hogy megtudja, interjúalanyának milyen a kapcsolata a Teremtővel.

Zarándoklat Szent László tiszteletére

A vajdasági Keresztény Értelmiségi Kör háromnapos zarándoklatot szervezett a Szent László év fő rendezvényére, Nagyváradra május 12–14. között.

Háborúk, olaj, radikalizmus

Marc Fromager az Aide é l’Église en Détresse (AED) elnöke, amely nem más, mint a bajban lévő, üldözött egyházat segítő pápai jogú katolikus szervezet francia tagozata. Az e szervezetben munkálkodó cselekvő keresztények küldetése az, hogy rámutassanak, milyen üldöztetések érik a keresztényeket a világban, és támogassák a megpróbáltatások között élő szenvedő közösségeket.

Szeretetszövetség

A szeretet természete az, hogy adjon, hogy megossza önmagát azzal, akit szeret. A Szentháromság egy Isten tökéletes szeretetben él, amelyben a három isteni személy közötti szeretet adása és befogadása folyamatos és teljes – a szeretet soha nem szakad meg, nem gyengül, nem lesz hiányos vagy töredékes.

Hűség

Unokája ajánlotta fel, szívesen elviszi magával, hadd mozduljon ki végre, hadd gyönyörködjön a látnivalókban. Elintézni való ügye van azon a szép vidéken, még jól is jön, ha van kihez szólnia az úton, a vezetésben hamar elfárad, elbambul az ember.

Alkotó az örökkévalóságnak

Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművésszel, a nemzet művészével hevesi otthonában beszélgettünk.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks