Miért haldoklik Európa?

A kontinens nemcsak vallásos hitét, de már önmagába vetett hitét is elvesztette. Kinek az érdeke a hagyományos Európa felszámolása? Az európai jövőért aggódó polgárok kötelező olvasmánya Győrfi Károly új könyve.

Csókod felel

alkonyi órákra szép este száll
lassul az idő szinte megáll

szavakkal kérdezlek csókod felel
vállamon szenderegsz úgy alszol el

Versek igazról, szépről, jóról

Életének eddigi hetven évéből alig több mint ötvenet Szombathelyen élt Csider Sándor nyugalmazott főiskolai docens, aki közel negyven éven át tanárként dolgozott a Berzsenyi Dániel Főiskolán, majd a Savaria Egyetemi Központban. Sé község díszpolgára. A Közösségi Kultúráért díj és a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett birtokosa.

Igazságszolgáltatás egy tévéfilmmel

A Janus megtörtént eseményeken alapul, így sok néző számára fájóan valóságos lehet bepillantani a főszerepben lévő romániai magyar család életébe a Ceaușescu-rendszer végén. A film története ugyan fikció, de a cselekmény több megtörtént temesvári vagy kolozsvári eseményt fűz össze egységes történetté.

Éljünk Isten szeretetében

Eperjes Károly színművész az Eucharisztia és a Szeretetláng ajándékára hívja fel a figyelmet a Hitből pajzsot sorozat 10. részében.

Isten nem tesz különbséget

Mint vihar után a szélcsend, olyanok ezek az idők ‒ gondolta Péter. Pillanatnyilag senki sem fenekedik ránk, békében hirdethetjük, terjeszthetjük az Úr tanítását. Ki tudja meddig? Nos, ezen kár töprengeni, ne foglalkozzunk a holnap gondjával, inkább nézzük, mi vár ránk ma! ‒ fordult a sebbel-lobbal feléje tartó férfiak felé.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks