Ég és föld között

Zenetörténész, irodalmi kötetek szerzője, hazánk első női utasszállító-pilótája. Ezenkívül dolgozott a Fővárosi Állat- és Növénykertben, majd a Szent István Egyetemen. Jógaoktató, természetgyógyász fitoterapeuta és karate edző. Jelenleg a KoA Társállatotthon vezetője. Czigány Ildikóval beszélgettünk.

Európa alapja nem a beton, hanem a hit

Somogy legrangosabb kitüntetését, a „Pro Comitatu Somogy” kitüntető díjat és megyecímerrel díszített aranygyűrűt vehetett át Gara István nagyatádi gyógyszerész, aki nyolc éven át volt elnöke a KÉSZ helyi szervezetének.

Szorongattatás és szabadulás

A Krisztusban hívők különböző felekezetei közötti közeledésnek több évtizedes hagyománya van. A keresztények egységéért évente tartott imahetet 1968 óta közösen készíti elő az Egyházak Világtanácsa és a Keresztény Egységet Előmozdító Pápai Tanács, így az idei alkalom egyben fél évszázados jubileum is.

Boldog lelkek tánca (2)

A kisvárosban hideg, fagyos telek voltak gyermekkorában. A bakonyi szél, ha behúzódott az utcákba, megdermedt tőle az egész város. Mozdulatlanná vált. Az iskolában is csuda hidegek voltak, s ezekben a napokban a tanárokat sem kapta lángra a magyarázat.

Jöjjetek hozzám

A világegyház Eucharisztikus Világkongresszusát hazánkban tartja 2020-ban. Fölmérhetetlen kegyelemforrás ez különböző koncentrikus körökben mindenki számára, aki a hívásra igennel válaszol. Ahogyan azt a kongresszusi ima is mondja: lehetőség ez egyházközségünknek, nemzetünknek, Európának és a világnak. Tekintsük át, mi mindent jelent a szentségimádás.

Támogatóink

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks