Tájban, lélekben, hitben

A kereszténydemokrácia szolgálatába állított életet képviseli Tóth Sándor költészete. A szolnoki származású József Attila-díjas költő, újságíró, teológiában is jártas, nyugalmazott egyetemi docens sokrétűen pártolja a művészeteket.

Gyermek adatik nekünk

Egyik legfontosabb hely számomra itt Cebuban a Santo Nino-bazilika kápolnája, ahol a Szent Gyermek (spanyolul: Santo Nino) kis szobrát őrzik. Ha valamilyen imaszándékom van, el szoktam zarándokolni ide.

Életre szóló epifánia

Az igaz keresőket Isten előkészítette és elvezette Betlehembe. Bár a próféták és a hithű zsidók nemzedékről nemzedékre hordozták, továbbadták és várták az isteni ígéretet és a reményt a Messiásról, biztos tudásuk nekik sem volt, hogy pontosan hol is Betlehemben, milyen körülmények között, kitől és mikor jön el a várva várt Megváltó.

Szólt egy hang

Szólni fog még szavak nélkül,
nem lesz csöndben az a hang,
ébredésre kondít némán
álomban egy nagyharang.

A bizalom szintjén

Húsz esztendeje könyvkiadó. Korábban többféle beosztása volt színházban, könyvtárban, szinkronstúdióban, iskolában, szerkesztőségben, de mindig kultúra és művészet közelében. Kaiser László tanár, dramaturg 1953-ban született Budapesten. Lelkesen „bábáskodja fényre” a kortárs hazai szépirodalmi könyveket, s önálló műveket is teremt.

A Szent Család mindennapjai

Tanulmányunk első felében áttekintettük a Szent Család ünnepének kialakulását és az egyiptomi meneküléshez kapcsolódó ábrázolások típusait. Az alábbiakban az ünnephez tartozó további képtípusokkal találkozhatunk Mária, József és Jézus életének elképzelt hétköznapjairól.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks