Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

A nyári hőségben minden alkalmat megragadunk, hogy hűtsük magunkat. Keressük az árnyékot, fejest ugrunk a Balatonba vagy beállunk a hideg zuhany alá. És valljuk meg, ilyenkor segíthet egy pohár hideg sör is.

G. Tóth Károly versei

Az Isten biztosan mosolyog
Szabad idejében,
Már ha van kevéske szabad ideje,
Mert vigyáznia, felügyelnie kell
– Nincs kivétel! –
Mindig mindenkit és mindent.

Reményik-díjas irodalmár

A Duna Pakssal szembeni partjától három kilométerre fekvő Géderlakon született 1943-ban G. Tóth Károly, aki négyéves kora óta Pécsett él. Iskolai végzettsége szerint magyar–történelem–orosz szakos gimnáziumi tanár, néhány évig a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem óraadója volt. Az ELTE-n doktorált 1983-ban, Ady Endre költészetéből.

Létezésünk ajándék

„Ezen a pályán élethosszig kell tanulni” – vallja Budai Lívia operaénekes. A Pro Cultura Hungarica-díjjal kitüntetett világhírű mezzoszopránnal családi gyökerekről, sorsszerű véletlenekről, a művészi pálya lélektanáról, emblematikus szerepekről és az egész életét végigkísérő Isten-hitről beszélgettünk.

Csak szeret

Istenem, ha szeretsz kicsit,
fogj kézen, árva gyermeket,
akit az élet félrevitt,
és semmit sem tud, csak szeret.

Zengő igehirdetés

„Johann Sebastian Bach evangéliumi művész volt” – írja Pilinszky János. Nincs még egy alkotó, aki úgy közelítette volna meg e fogalmat, mint ő. Ez alkalomból talán hasznos, ha Bach egyetemes hatásának legmélyebb tényezőjét igyekszünk a magunk részéről mi is megfogalmazni.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks