Jelek

Mikor Jézus Magadán környékén járt, farizeusok és szadduceusok jöttek, hogy próbára tegyék. Kérték, hogy égi jelet mutasson nekik. Ő azonban elutasította őket mondván, hogy ha a természetben várható eseményeket ki tudják olvasni az égbolt színeiből, akkor az idők jeleit is fel kellene ismerniük (vö. Mt 16,3). És vajon mi felismerjük-e az idők jeleit?

Csodálatos fiú

A budapesti, Margit körúti Bem mozi különlegessége, hogy régi alkotásokat vetít, vagy olyanokat, amelyek nemrég kerültek be a mozikba, de már nem játsszák őket. Az egyik jelenleg leggyakrabban vetített filmje, a 2018-as Csodálatos fiú (Beautiful boy) mindig teltházzal megy, ezért újra és újra műsorra tűzik.

A belső csönd kitágítja a zártságot

Azt tervezte, ha át kell adnia a taszári plébániaépületet, ahol a megyeszékhely zaja elől visszavonulva élt sok éven át, beköltözik majd a zselickislaki Zselic Katolikus Idősek Otthonába. Amikor viszont kiderült, hogy „helyből” választott új főpásztort Ferenc pápa, Balás Béla kaposvári püspök – akit sokan Beton atyaként ismernek és tisztelnek –, maradt megszokott helyén.

Rejtőzködő szentek - Háromnyelvű gyógyszertár

Sorsára hagyottságában is rendíthetetlen tanúként áll Pozsony legjelentősebb katolikus épületének, a koronázó templomnak a tőszomszédságában a Salvator gyógyszertár.

Gratulationis variae (3)

A KÉSZ alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelte az elmúlt év folyamán. A jubileumi esztendő lezárásaként a szervezetet köszöntő gondolatokat adunk közre egy-egy csokorba fogva. Az alábbiakban a KÉSZ helyi csoportjaitól származó sorokat olvashatják.

Kincseket bíztak ránk...

A Somogy Megyei Közgyűlés évről évre elismeri azokat, akik életművükkel, kiemelkedő tevékenységükkel maradandót alkottak. Az idei tizenegy kitüntetett közül négyen osztották meg gondolataikat magyarságról, kötődésről, istenhitről, misszióról Kincseket bíztak ránk címmel a Vármegyeházán rendezett kerekasztal-beszélgetés keretében.

Támogatóink

 

 

 

 

1%

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks