A belső béke útjain

Nagy-Kálózy Eszter színművész szerint a belső béke minden nehézségen átsegít. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésszel szerepekről, érzésekről, színházról, családról beszélgettünk a Centrál Színházban.

Hámori Attila versei

a szigetek mint zárómondatok
a zúgás törvényéből kivált jók
a harmadik napon

Összetartó színes szálak

Fontos, hogy a mai, ellazult szövegeket gyártó, nagyüzemi költői termelés közegében működő, magányos versteremtő manufaktúrájában készülő műveivel mit sugall. A hogyanra rákérdezőknek felelem: csendesen teszi, de jelen vannak gondolatai a létben, mint összetartó színes szálak a szövésben.

A maghintő

Béres Klára hiszi és vallja, hogy a keresztény embernek követendő példává kell válnia. A Béres Alapítvány elnökével és kommunikációs igazgatójával, a Béres-történetről, családi összetartásról, a Gondviselés jelenlétéről és a szeretet fontosságáról beszélgettünk.

...és békesség a jóakaratú embereknek!

Amikor a mennyei angyalkórus Betlehem mezején zengte: "Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség" az egyik kis angyal hirtelen elhallgatott. Igaz, hogy csak egyetlen hang némult el a kórusban, mégis megzavarta az egész harmóniát. A körülötte állók is elbizonytalanodtak, és a mennyei énekkar megzavarodott.

A fiú

A karácsonyi forgatagban nem árt eltűnődni azon, hogy Mária egy barlangistálló homályos csendjébe rejtőzve hozta világra gyermekét, Isten egyszülöttjét. A fényárban úszó utcák, terek elkápráztatják a szemet, ezért nem árt egy percre megállni, és az igazi fény megszületésére várni.

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks