Küldetésünk felfedezni a másikban a jót

Bokros Levente a 120 lelkes Cserhátszentiván plébániai kormányzója. A tüzes lelkű pappal beszélgettünk mindennapokról és távlatokról, az alázatról, a bennünk és körülöttünk lévő szellemi harcról, s a humor és az önirónia gyógyító erejéről.

Isten nem szeret - Ő maga a szeretet

Isten nem szeret. Isten nem mindenható. A nyugalom megzavarására alkalmas két egyszerű mondattal indítja üzenetét Süveges Gergely újságíró a KÉSZ és a KAMME Alapítvány által indított Hitből pajzsot sorozat újabb epizódjában.

A keresztény emlékezet reményt tápláló erőforrás

Szeretetteljes közösségre talált Kaposváron Petró László református lelkipásztor. A Vámospércsről érkező lelkész egyik fő vágya a lelki építkezés, valamint az, hogy minél több fiatalt csábítson az egyház közelébe. A nyíregyházi születésű lelkész nemcsak kaposvári híveit, hanem a Luxemburgban élő magyar reformátusokat is pasztorálja.

Hogyan válhat a vírus a javunkra?

Hitből pajzsot című sorozatunk következő részében Csókay András üzenetét tekintheti meg.

Lehetőséget kaptunk a megújulásra

Hitből pajzsot című sorozatunk második részében Majnek Antal munkácsi megyéspüspök osztja meg gondolatait a járványhelyzetben rejlő pozitív lehetőségekről.

Kifürkészhetetlen?

„Korona előtt” és „korona után” – talán ez lesz az új időszámítás. Mintha a vírus, vagy amit róla gondolunk, alapvetően változtatta volna meg a világot. Megrendítette az eddigi életet alapvetően szabályozó elvekbe vetett bizalmat, különösen itt, a Fülöp-szigeteken, ahol a kormányzat vasszigorral kezeli a kijárási tilalmat.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks