Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

A nyári hőségben minden alkalmat megragadunk, hogy hűtsük magunkat. Keressük az árnyékot, fejest ugrunk a Balatonba vagy beállunk a hideg zuhany alá. És valljuk meg, ilyenkor segíthet egy pohár hideg sör is.

A kereszt

Aztán a corpus valahogy elveszett, de a keresztet még sokáig őrizte, ha tehette, a tenyerébe rejtette. Mert nem volt elég neki a kereszten függő látványa, úgy érezte, a kezébe kell vennie, meg kell érintenie, el kell rejtenie, hogy a fájdalmát némileg enyhítse. Jó néhány kis keresztje volt, ami egyik ruhája zsebéből a másikba vándorolt, mert magával vitte, amikor hazulról elsietett.

Emlékvirágok

A szerző a világ különböző pontjain megélt eseményeket tár az olvasó elé, mintegy csokorba foglalva emlékeit.

Bizonyosság és biztonság

A pásztor és nyájának képe ránk is igaz. Jézus a jó pásztor. És ha ez a te életedben is igaz, vagyis neked is „pásztorod” Jézus, azaz Krisztusod, akkor az élet minden farkasa, báránybőrbe bújt farkasa és bérese sem ronthatja el a békességedet, bizalmadat, biztonságodat és a téged körülvevő szépséget.

Táj a Szigetközben

befejeződött
és úszott a csönd
a Dunának
kicsike hullámon
Isten hajójának
és álltak az angyalok
csak az angyalok
fehér fűzfakosárban
mindenki más
sehol a világban

Ökumenikus imaestek a békéért

A közösségben való együtt imádkozás erejében bízva a KÉSZ baktalórántházi csoportja ökumenikus imaesteket hirdetett a békéért, az orosz–ukrán háború minél előbbi befejezéséért. Három egymást követő hétfőn este jöttek össze az Árpád-kori római katolikus templomban görögkatolikusok, reformátusok, római katolikusok, és mindenki, aki szívügyének tartja a békét.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks