Tudnunk kell róla, mert fáj...

A mostani időseknél is sokkal idősebb generációk szenvedtek miatta, megtört szívvel elviselték, készenlétben állva remélték a változást, a helyre zökkentést – mígnem más korszak jött évtizedek múltán, új Európát teremtve. A lelkiismeret mégsem hagy felejteni: a szomorú jubileumon Trianonról szól az ének…

Az engedelmesség csodája

A gyermekkorunk kedvenc játéka volt – LEGO akkor még nem lévén – a fakockákból való várépítés. Ha elkészült a nagy mű, vagy mi döntöttük le, vagy magától omlott össze. Sebaj – gondoltuk ilyenkor, s újrakezdtük a játékos építkezést.

Kárpát-medencei online zarándoklat

Engesztelő zarándoklatot tart a nemzetért a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan október 10-én. A járványra való tekintettel minden érdeklődő az otthonából kapcsolódhat be a közös imába.

Emlékek rejtekéből

Tönköly Tihamérral bármi történt ebben a megveszekedett városban, bármi, amitől akár kifordulhatna az ember gyomra, akkor is csak ezt ismételgette: ‒ A Jóisten majd elrendezi! ‒ kiabálta, borzasztóakat legyintve hozzá.

A keresztet szeretve

A Jóistent nem lehet keretek közé zárni – vallja M. Győrffy Anikó ikonfestőművész. A világban élő karmelitával családról, felnőttkori megtérésről, lelkiségről, keresztjeink értelméről, a fájdalmak elfogadásáról, kegyelemről és az ikonfestészet misztikus világáról beszélgettünk gödi otthonában.

Válogatás

Ez a válogatás azoknak készült, akik látták a KÉSZ Hitből pajzsot sorozatának részeit, de szeretnék újra átgondolni, mit jelent a hit, az imádság ereje, milyen változást hozott életünkben a pandémia, és mit tanulhatunk belőle.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks