A türelem megpróbáltatása

Véletlennek köszönhetően jutott el néhány alkotása közösségi testvéreihez, majd templomi ismerősei biztatására küldte verseit szerkesztőségünkbe a budapesti születésű, ma Ercsiben élő Olmossy Ferenc nyugalmazott villamosmérnök.

 

„Idejekorán kényszerültem »nyugalomba«. Sajnos, mint oly sok mást, betegségeinket sem választhatjuk meg. A fizikai fájdalom elviselhető, habár otthon jobb, mint a kórházban. A szenvedés igazából az a tudat, hogy teher vagyok jobb sorsra érdemes szeretteim számára. Ha van rá lehetőségem, erőm, olvasok és írok, s ha papírra vetett gondolataim erőt adnak másoknak, örömet okoz” – írta kísérő levelében.

Római katolikus, fiatalabb korában aktívan vállalt részt bibliaköri feladatokból. Feleséget is templomi közösségből választott. Az ország több vidéki településére kerülve, mindenütt igyekeztek élővé tenni hitüket templomi közösségekben, bibliakörökben.

Gondolatait kötetlen formákba önti, csendes hangnemben csomagolja érzelmeit a verssorokba, s valójában az elviselt sebek ordítását nyomja el benne így a lélek. 

Villamossági tröszt lapjánál kezdtem újságírói pályámat, majd egy országos magazin egészségügyi és szépirodalomi rovatát vezettem. Az ott szerzett tapasztalatok birtokában pontosan megértem élethelyzetét. Hite a türelem megpróbáltatásának elviseléséhez is ad erőt. Példaértékű, ahogy ezt ‒ továbblagos hatással ‒ verseiben kifejezi.

Zsirai László

Olmossy Ferenc verseit itt olvashatják

 

2018-10-31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks