Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Versek fedezékében

Évtizedekkel ezelőttről feldereng a Bartók rádió komolyzenei rádióműsora. Czigány György vezette, s Gülch Csaba verseiről beszélt. Fel is hívta telefonon az akkoriban ifjú költőt, ‒ hogy szokásához igazodva interjút készítsen vele ‒, aki az ébredező nap reggelén a kakaskukorékolással tarkított falusi nyugalom közegéből nyilatkozott.

Gülch Csaba versei

Fény lakik a messzi hervadásban,
dombok homlokán alszik a gyenge fű,
lassan erednek meg Isten könnyei,
a nappalokra köd telepszik, tejes és sűrű.

Eljött már karácsony borzas szakállával...

Nincs még egy olyan ünnep, amely annyira kedves lenne szívemnek, mint a karácsony. Valószínűleg a kántálás miatt volt egykor oly varázslatos a karácsony számomra. Igaz, mi ma is templommal és kántálással fogadjuk a Megváltót, így készítünk számára egy kis barmok melengette sarkot a szívünkben, de mégis mennyire más az a régi karácsony!

A bátrak ünnepe

Jézus Krisztus születése sokakat megmozgatott. Az evangéliumi beszámolókat olvasva lehetetlen nem észrevenni azt, hogy mindenki mozgásban van. Ennek evilági oka Augustus császár népszámlálási rendelete, hiszen emiatt mindenki köteles volt származási helyére visszatérni. Így válik érthetővé a betlehemi szállástalanság.

Karácsonyvárás

Otthonainkba az adventi csend, reménykeltő nyugalma költözött. Közeleg az ünnep, várjuk Üdvözítőnk eljövetelét. Talán soha nem volt nagyobb szükségünk rá. A kíméletlen, rohanó világ taposómalmában, a szó legszorosabb értelmében nehezen tudunk megmaradni embernek.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks