Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Minőségi idő Istennel

Mit jelent az ima Szent Teréznél? Személyes szeretetkapcsolatot a Szentháromság egy Istennel. Olyan mély barátságot, amelyben az imádkozó eljut az élő hitre, reményre és szeretetre, a kegyelem segítségével.

Premontreiek - 900

Szent Norbert 1121. karácsony napján mintegy harminc társával fogadalmat tett az Ágoston-regulára. Ez a Premontrei Rend kezdete. A Vita-A-ban olvassuk: „Prémontrében, Urunk születésének napján e regulára fogadalmat téve mindegyikük önként bejegyezte magát a boldog örökkévalóság városába”. Ennek a karácsonynak a 900. évfordulóját ünneplik a premontreiek egy éven át. Nativitas Christi – Nativitas Ordinis.

A védőoltásokról erkölcsi szempontból

Lassan egy év eltelt a koronavírus-járvány kitörése óta. Kezdünk belefáradni a távolságtartásba, a maszkviselésbe, és egyre nehezebb este nyolcra hazaérni. Elérhető közelségbe kerültek a vírus elleni oltóanyagok, melyek számos erkölcsi kérdés átgondolására késztetik az embert. Az eligazodásban Rojkovich Bernadette orvos, a Magyar Bioetikai Társaság elnöke lesz segítségünkre.

Farsangi humorzsák

Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. (…) Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak” – áll a Prédikátor könyvében. Idén ugyan a pandémia miatt elmaradnak a bálok, ám az örömnek, a nevetésnek senki és semmi sem állhatja útját, s a jókedvű keresztényt Isten különösen kedveli.

Béküljünk meg a természettel!

Aki természettudományokkal foglalkozik, ugyanazt érzi át, mint a Jézus példabeszédeiben szereplő halászok és földművesek. Mióta áthelyeztek a cebui belvárosból a verbita egyetem hegyi kampuszára, és egy örökzöld trópusi erdőben élek, egyre jobban megtapasztalom a körülöttünk lévő fák, virágok és élőlények lelki üzenetét.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks