Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Amit akartok tőlük, azt tegyétek ti is velük

Erdei tragédia – láthatjuk a budapesti Mezőgazdasági Múzeum egyik tárlója feliratán. Az üveg alatt két őzbak koponyája látható, amelyek összeakadtak verekedés közben. Igen, az állatvilágban is léteznek konfliktusok! A saját fajtársak is halálos veszélyt jelenthetnek egymásra, különösen, ha velük szemben kisebb a veszélyérzet.

KÉSZ-esek a KÉK-eseknél

A Keresztény Értelmiségi Kör vendégei voltak a győri KÉSZ-esek augusztus 26–28. között. A két szervezet kapcsolata sok évre nyúlik vissza. A küldöttgyűléseken, zarándoklatokon mindig barátként üdvözölik egymást, hiszen a KÉK-esek korábban már élvezték a győriek vendégszeretetét. 

Von Alexander, a csirkefogó

Von Alexander letette az idézést. Hamar készített magának egy második fröccsöt és azonnal megitta. Azután a harmadikat is leöntötte, és a meisseni üvegpoharat földhöz vágta. A pohár szilánkokra tört, csak a talpa maradt egészben.

A ferencesek szolgálata a középkori és újkori járványok idején

Bár a ferences rend nem betegápoló rend, tagjait mégis ott találjuk azok között, akik a középkori vagy az újkori járványok idején a betegek testi-lelki szolgálatába álltak. Most arra a kérdésre keressük a választ, honnét is ered ez a magatartásuk, és milyen konkrét példákat látunk a történelem folyamán erre.

A hit vitaminjai

Jézus földi életének tárgyi nyomaival találkozva kétely lopakodik az emberek szívébe. Ferenc pápa egy ifjúsági találkozón azzal biztatta a fiatalokat, hogy ne féljenek a kételyektől, azok vitaminként szolgálhatnak hitük megtalálásához. Felnőttként magunk is élhetünk ezzel a módszerrel, amíg hitünk kételyekkel hadakozik, hogy egy-egy ereklye valóságos-e vagy hamis.

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks