Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Az álmok festője

„Mindig higgy az álmaidban!” Egy igazi életművész szavai ezek, aki mielőtt festő lett, volt hentes, taxisofőr, szakács és pókerosztó is. Szeret élni és még inkább adni. Háromgyermekes édesapa, férj és barát. Kereső lélek, aki Mexikóig utazott az álmaiért. Ma egy sikeres belvárosi galériát vezet. Jancsó Zoltán festőművésszel beszélgettünk.

Összetartozunk

A nemzeti összetartozás jegyében emlékeztek Trianon százéves évfordulójára világszerte a magyarok. A KÉSZ sikeres kezdeményezésére több ezer helyszínen kondultak meg a harangok, és az imádság segítségével összekapcsolódtak a lelkek.

Adj, Uram

Arcomra derűt,
karomba erőt,
szívembe szeretetet,
lelkembe békét!

A katolikus egyház Trianon után

A Magyar Királyság felbomlása a katolikus egyházat is kisebbségi helyzetbe hozta. Az új szituációban ismételten összeütközésbe kerültek a katolicizmus egyetemes alapelvei és a partikuláris nemzeti érdekek, a problémák megoldását illetően pedig gyakran eltért egymástól az egyes kormányok, püspöki karok és a Szentszék álláspontja.

Trianon az egyházpolitika szemüvegén keresztül

A századforduló Monarchiája forrongó közeget képezett. Magyarország a gazdasági felzárkózás sikerpályájára állt: minden évben dobogós helyen végzett Európában. Minden eredmény zárójelbe került azonban azon sorscsapás folytán, ami különös erővel sújtott le a nemzetre. Közép-Európa kétközpontú birodalma forró közegbe került, amelynek részévé váltak az egyházak is.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks