Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Szavai békés harangok

Sokoldalú ember a ma Székesfehérváron élő Szili István, az ELTE Tanárképző Főiskola nyugalmazott biológia szakos tanára. Kislángon született 1944-ben, ám hamarosan Lovasberénybe (ahol 1637 óta élnek reformátusok) költözött a család, ahonnan az általános iskola elvégzése után útja Székesfehérvárra vezette.

Jézus Krisztus test szerinti születése

Egyházunkban az ikonoknak fontos szerepük van: elsősorban tanítanak bennünket, a teológiában mélyítenek el, azaz Isten megértésében és megélésében segítenek. Jézus születésének ikonja az ünnep teológiai mondanivalójának megfelelően Isten valóságos és csodálatos megtestesülését fejezi ki.

Viselet

Visel: ruhát hord. Elvisel: eltűr valakit, valamit. Megvisel: testileg, lelkileg igénybe vesz. Kivisel: rossz példát mutat. Viselet: amit ruhaként hordunk. De vajon csak ez? Vagy érthető kissé átvitt értelemben is, mint például ahogy Böjte atya mondta épp a minap, advent kapcsán.

Gyermek születik

Sok éve már annak, hogy összeházasodtak s kéz a kézben elindultak azon az ösvényen, ami a közös jövendőt jelentette számukra. Lázas szerelmük a hétköznapok zajos és fárasztó forgatagában szép lassan odaadó szeretetté szelídült. Kezdetben fiatalok és lelkesek voltak, úgy érezték övék a világ.

Zsigulival a Szaharába

Molnár Attila somogyapáti plébános és barátja, Fáth Gergely a jövő év elején Sierra Leonéba indul, hogy az általuk támogatott kútfúrásnak köszönhetően emeljék némiképp az ott élők komfortját. A Dakar Rally örököse, a Budapest–Bamako égisze alatt megvalósuló kaland ötletét a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottója adta.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks