Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Apa-fia kapcsolat a színpadon

Az Apám ablakából az ég című előadást már több mint egy éve láthatja a nagyközönség. A népszerű énekes, Szabó Balázs által írt és rendezett darabnak 2016 decemberében volt a premierje a Nemzeti Színházban. Bár nagyon személyes történetről van szó, a rendező is elmondja, hogy ez valahol mindenki története is egyben.

Kötet a hadmérnök tábornokról

„Ami az aradi vértanúk emlékének megőrzését illeti, különösebb büszkélkednivalónk nincs” – írta 1979-ben, az aradi vértanúk peranyagait közreadó kötetében Katona Tamás. Szavainak igazságát kár lenne tagadni: az aradi vértanúk többségéről mindmáig nem született kritikai, alapkutatásokon nyugvó életrajzi munka. A Line Design Kiadó „Aradi vértanúk” sorozata ezt a hiányt kívánja pótolni.

Kitüntették a Jel munkatársait

Lapunk irodalmi rovatának szerkesztője és egykori munkatársa vehetett át állami kitüntetést nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.

A nagy tölgyfa lombja

Tardona, ez a kis település a Bükk-hegység északi vonulatának erdőkkel körbeölelt völgyében található. Ide érkezett meg egy parasztszekéren 1849. augusztus 31-én, már a világosi fegyverletétel után Jókai Mór és felesége Laborfalvi Róza. Rákóczy János, Kossuth volt titkára kocsisnak öltözve hajtotta a szekeret.

Asszonyszerelem, asszonysors

Hazaszeretetről, Isten-hitről, magyar nyelvünk és hagyományaink ápolásáról, a mai fiatalokról és legújabb könyvéről beszélgettünk a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett írónővel, Gróf Nádasdy Borbálával.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A J Á N L Ó

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks