Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Cserkészek vagyunk...

Nemcsak angyalbőrben, hanem cserkészegyenruhában is „minden kicsit más”. A cserkészmozgalom éltetői legalábbis ezt vallják, hiszen a magyarországi cserkészet száztíz éves fennállása óta fiatalok tömegének adott hitet, tartást, biztos fogódzót a mindennapokhoz. A szervezetnek olyan országos elnökei voltak, mint Darvas Ferenc, Sík Sándor vagy Karácsony Sándor.

Erős erőtlenség

Légy erős – mondjuk az erőtlennek, mert erőre van szüksége mindenkinek. Akit végleg elhagy az ereje, az előbb-utóbb búcsút mondhat az életnek. Mindenhez erő kell, erők játéka, párharca az élet. Erő kell a születéshez és a halálhoz, meg mindahhoz, ami életünknek e két jelentős állomása között történik velünk.

Mozzanatok

Nem én keresem a tengercsillanást,
a szél törik össze tengelye körül.
Nem velem roppant ketté a hajó,
a sirály röptébe fagyott az idő.

Égi Édesanyánk

Egy alkalommal megkérdezték Karl Rahnertől, mi az oka annak, hogy az elmúlt évtizedekben megfogyatkozott a Mária-tisztelet a katolikusok körében. A nagy német jezsuita teológus így válaszolt: „Azért, mert az emberek csak világnézetet látnak a kereszténységben, egy világnézetnek pedig nincs szüksége édesanyára.”

Bogoly József Ágoston versei

Gyere, hozd a csomagodat! A légzésnél vigyázz,
itt por száll. Eső után sár. Nemsokára jön a nyár.
Ne keseredj el, itt rejtve vannak az ideák. Koszol
sok ember és nézi, hogy testedet tépi a tüskebokor.

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks