Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Erőgyűjtés bent, cselekvés kint

A Békési Újság „Csendesül” rovatában Rákay Philipet emlegettem a Margit híd letört keresztjei kapcsán. Velős mondandójához most ismét visszanyúlnék, mert az említett rovat terjedelme nem tette lehetővé gondolatai részletes taglalását.

Új bort új tömlőbe

Ebben az új évben igenis új életet kell kezdeni, mert az újbort új tömlőbe kell tölteni – idézte magában Jézus szavait. Isten bora a jó hír, az örömhír az Úr kedves esztendejéről, gyógyító szeretetéről, valóban új tömlőbe, új formába kívánkozik. A régi, görcsös megfelelni akarás helyett derűs, szerető szárnyalás és bátorítás szükséges gyógyírként a lélek sebeire.

Az evolúció misztériuma

A „Személyes Szeretet” vonzásában fogant Sipos Imre, a miklósi Szent János Apostolról és Remete Szent Pálról Nevezett Szerzetesek tudós papja Az evolúció misztériuma című kötete – címlapján egy gyönyörű orchidea közeli fotójával, s e virág vissza-visszatérő eleme a tudományos alapozottsággal megírt műnek –, mellyel a szerző missziót teljesít: evangelizál.

Kaposvári elismerés munkatársunknak és a KÉSZ helyi elnökének

Pro Urbe Kaposvár kitüntetést adományozott Csillag Gusztáv ügyvédnek, a KÉSZ helyi csoport elnökének és Lőrincz Sándornak, lapunk munkatársának Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Feszület

Beszélgetés közben egy reklámszatyorból legnagyobb megdöbbenésemre egy öntöttvas Krisztust vett elő, abban a helyzetben ábrázolva, ahogy keresztre feszítették. Elmondta, az ablakból látta, hogy egy autó megállt egy pillanatra a tömb előtti nagy kuka mellett, a sofőr kitette a szatyrot, majd elhajtott.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks