Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Egy szenvedélyes művész

Művész, tanár, háromgyermekes édesanya. Szenvedélyes ember. Hisz a Teremtőben, tudja mi a dolga a világban. Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel beszélgettünk.

Nem kikövezett út vezet a Csíksomlyói Szűzanyához!

Ha válaszolni kellene a kérdésre: vajon a több mint egy tucat, általam eddig látott Mária-kegyhelyek közül melyik nyújtotta számomra a legbensőségesebb, legmegrendítőbb élményt, nem tudnék válaszolni. A Máriapócsi Szüzet, aki hozzám közel „lakik”, bármikor meglátogathatom.

Széljegyzetek a Himnusz zeneszerzőjének életrajzához

Nemzeti imánk, a Himnusz dallama 175 éves. A szerző, Erkel Ferenc életrajzait tanulmányozva feltűnik, hogy világnézetével kapcsolatban csak elszórtan kapunk, nem egyszer homályos adatokat.

Szabó Ferenc kiadatlan verseiből

Tűz volt a Kezdet Tűz lesz a Vég
tűztől lesz mindig meleg a véred
tűzzel alkot és szárnyal a szellem
tüzes teremtés maga a földi lét.

A Hit pajzsa mögött

Jezsuita szerzetes, teológus, tanár, költő, publicista, rádióműsor-szerkesztő, a Távlatok főszerkesztője, A Szív folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Sokrétű tevékenységével, bölcsességével Isten szívébe jegyezte fel nevét a kálócfai születésű Szabó Ferenc SJ, akinek hangjára e sorok írója a Vatikáni Rádió műsoraiból emlékszik leginkább.

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks