Keresés az archívumban

Szűrés cím szerint:
Szűrés rovat szerint:
Szűrés szerző szerint:
Szűrés évszám szerint:

0 select DISTINCT * from announcement, announcement2 WHERE announcement2.announcement_id=announcement.announcement_id AND announcement2.announcement_status='1' AND announcement.announcement_date LIKE '%%' AND announcement.announcement_name LIKE '%%' AND announcement.announcement_title LIKE '%%' AND announcement.announcement_widgets LIKE '%%' order by announcement.announcement_date DESC

Akkortájt

Nem tudom, ki hogy van a gyermekkori telek emlékével. Magam, ha rágondolok, a szüleimnek is derékig érő havak jutnak eszembe, vagy a két km-es út az állomástól hazáig, melyen hol az anyám, hol az apám ölében ültem, s araszoltunk az éjszakában és akkora volt a hó, hogy lelógó kezemről lesodorta az egyik kesztyűt.

Ajtók és arcok

Jézus a mi arcunkat viselve kopogtat az ajtón, és bebocsájtásra vár. E titokzatos találkozás tükörbe nézéssel kezdődik, mert adventben a Názáreti mindenekelőtt a mi arcunkat viseli, akiknek az ajtaján kopog. Ajtók és arcok találkozásáról van itt szó, kérdés, hogy fölismerjük-e ebben a csodát.

Istenkeresés

Szeppenve keressük azt,
ki mindenben dönt.
Értelmet keresünk mindenben.
Ő trónol, és mosolyog fönt!

Kristálytisztán

„A szerencse nem más, mint az isteni logika” – vallja Szemere Zita operaénekes, akivel kezdetekről, drámai szerepekről, mélypontokról, művészi hitvallásáról és a nemrégiben kapott Junior Prima Díjáról beszélgettünk.

Nosztalgia versvonat Ferencvárosból Balatonszárszóra

„Gondold el, ha most is élne, / hányan követnék a szellemét. / Gondold el, ha most is élne, / hányan támadnának haraggal reá.” – E Koncz Zsuzsa által énekelt Illés–Bródy-szám fogadja minden esztendőben a balatonszárszói költészet napi versmondó versenyre érkező diákokat, tanárokat, neves író- és költővendégeket a vonat tiporta álmodozó nevét viselő általános iskola parkjában.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks