Búcsú a lengyel küldöttségtől

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából hatszáz lengyel érkezett Magyarországra, hogy részt vegyen a 171 évvel ezelőtti események megemlékezésein.

 

A budaörsi KÉSZ csoport tagjai a lengyelekkel együtt voltak részesei az 1848-as forradalom kitörését felelevenítő fővárosi rendezvényeknek, együtt vonultak a zászlófelvonást követően a Kossuth térről a Nemzeti Múzeum elé, ahol meghallgatták a lengyel és a magyar kormányfő beszédét.

A két nép történelmi barátságát példázza a mindenki által jól ismert szólás: „Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát”. Ennek jegyében szerveztek a készesek baráti hangulatú búcsúztatót a haza induló lengyeleknek a Keleti pályaudvaron az ünnepségek másnapján. Félegyházy-Megyesy Péter elnök évek óta teszi ezt önzetlenül, ezúttal a budaörsi csoport tagjai is csatlakoztak hozzá. A vonat mellett osztott bor és pálinka szívmelengetően hatott a hazatérőkre, és megvidámította a búcsú pillanatait. Lengyel és magyar zászlók sora lobogott az ablakokban, amikor a vonat kigördült a pályaudvarról.

Fejéregyházi Sándor
a budaörsi csoport titkára

 

 

2019-04-02

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks