Ezért az álomért érdemes felkelni...

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara keresztény szemléletű vezető szakirányú továbbképzést hirdetett tavaly, ám akkor még nem volt prognosztizálható, lesz-e halló fül, kellő fogékonyság e lehetőségre. Dr. Kőműves Zsolt szakfelelős, az egyetem gazdaságtudományi karának docense szerint az új képzés szerencsére beváltotta a reményeket.

 

Olyannyira jelentős az érdeklődés, hogy a tervek szerint – egyik hallgatójuknak, Szőke Barnabás református lelkipásztornak, mezőörsi polgármesternek köszönhetően – az ősztől nemcsak Kaposváron szerveződik újabb képzés, hanem Mezőörsön is indul egy kihelyezett továbbképzés; egy éven át, kéthetenkénti találkozásokkal egybekötve.

Kőműves Zsolt szerint bizony akadtak, akik kétkedve fogadták kezdeményezésüket, ugyanis nem tudták mire vélni az egyházak, illetve a hívek felé való nyitást. Az egyik helyi balliberális blog szerzője is felkapta fejét a hírre, s nem rejtve véka alá véleményét, „keresztény kurzuslovagok akciójának” tekintette a szakindítást, amelyet a történelmi egyházak helyi képviselői is üdvözöltek – hangsúlyozva: mindennapos a keresztényüldözés, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni ahhoz, hogy hitben, lélekben megerősödjünk, s e piacorientált világban a keresztény érzületű vezetők jó pásztorai legyenek a rájuk bízott nyájnak.

A szakfelelős arról tájékoztatott: a hallgatók a 25–65 éves korosztályból kerültek ki, és vannak kipróbált, gyakorlott vezetők is a résztvevők között, akik a hátuk mögött hagyott évek, évtizedek tapasztalataival, örömmel osztják meg meglátásaikat csoporttársaikkal, de az oktatókkal is. A szituációs gyakorlatok a legbeszédesebbek: olykor a legmeglepőbb megoldásokat tárják fel, amelyekre talán az oktatók sem gondoltak.

Kőműves Zsolt meggyőződése, hogy a Szentírás által közvetített értékek emberközpontú cégvezetést tesznek lehetővé. A szolgálat, a felelősség, a hatalom és a kegyelem négyese köré épült fel a tananyag azt sugallva: ne mi legyünk a legnagyobbak. Ha azok szeretnénk lenni, akkor szolgáljunk és mutassunk példát, és az is lényeges, hogy ne csak ismerjük, hanem szeressük is az alkalmazottainkat.

Mint megtudtuk: a képzés során nyolc tantárgy ismeretanyagát mélyíthetik el a hallgatók, akik tréningeken, szituációs gyakorlatokon is bizonyíthatják: mely megoldási kulcsok birtokában hozhatják meg a leghumánusabb döntést. Az oktatók lehetőséget biztosítottak arra is, hogy az idősebb vezetők fiatalabb társaikkal megoszthassák tapasztalataikat arról, miként képesek keresztény erények gyakorlásával jó vezetők maradni.

Fülöpné Tóth Rita, a dunaharaszti, FCS Group Kft. ügyvezető igazgatója régóta fontolgatta, hogy újra tanulásba kezdjen, de három gyerek mellett csak halogatta döntését.

– Amikor visszakerültem a munka világába, saját cégem vezetésébe kezdtem. Mindig is éreztem, hogy intuíciók alapján nem nagyon lehet helyesen vezetni. Nem tudtam megfogalmazni, mi is az, ami igazán nekem kellene ehhez, mígnem egy nap ugyancsak cégvezető férjem, felfigyelt a Kaposvári Egyetem hirdetésére – mondta. – Elolvastuk a felvétel követelményeit, és úgy láttuk, megfelelünk neki. Megnéztük a képzés tematikáját, és ott is csupa olyan tantárgy szerepelt, amiről azt éreztük, pontosan erre van szükségünk cégeink vezetéséhez. Mivel mi magunk hívő katolikusok vagyunk és egyházközségünk életében is aktívan részt veszünk, úgy éreztük, az ott végzett munkánkhoz is hasznos lehet ez a tudás. Ez pedig beigazolódott, hiszen olyan személyekkel tanulunk, akik mindegyike vezető a saját területén. Jó köztük, velük lenni, egymástól is tanulni. Mostanra baráti viszony alakult ki köztünk. Amit pedig az egyetemtől kapunk, az egészen elképesztő! Nem a tradicionális frontális oktatásban van részünk, hanem interaktív, helyzetgyakorlatokkal teli, azonnal használható tudásanyagot kapunk magasan képzett oktatóktól.

Fülöp Győző, a dunaharaszti, F-Consulting Kft. ügyvezető igazgatója így vallott:

– Vállalkozásunkban és közösségeinkben abban bíztam, hogy menni fog ez saját ésszel, aztán, ha kell, Atyánk majd besegít. Volt idő, amikor úgy gondolkoztam, hogy az Isten úgyis tudja, mi a jó, és vezet, ezért bátran ráhagyatkozok. Bizony kaotikus lett az eredmény. Létrejött egy egyénekből álló, széthúzó csoport, amely úgy-ahogy működik.

Az ügyvezető elmondta azt is: néhány éve érezte, hogy a csapat kialakításához ennél több kell. Nem dobhatják el az évezredes tudást, hanem meg kell ismerni és beépíteni. Itt jött az atyai segítség.

– Életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam – újságolta. – Az alkalmak fantasztikusak. Az oktatók végre keresztény megvilágításban adhatják át vezetői és személyiségfejlesztő ismereteiket, s ez óriási energiákat szabadít fel bennük. Szinte sugároznak. A csapattársakkal nagyon különböző területről érkeztünk, mégis már az első alkalommal a közös értékrend és vágy a jobbra összekovácsolt bennünket. A tanárokkal és társakkal egymástól tanulunk, és együtt kutatunk.

Nemcsak, hogy megkaptam a válaszokat, módszereket már most is, hanem olyan ismeretekre, kapcsolatokra is szert tettem, amelyekre nem is számítottam. Már menet közben átformálódott a hozzáállásom. Építem újra önmagam, a vállalkozást, közösséget. Már megvannak a gyümölcsök is. A cégnél felállt egy modern szervezet, csapat lettünk, látjuk a problémákat, együtt dolgozunk rajtuk. Mindezt a keresztény és magyar értékek beépítésével.

Fülöp Győző a keresztény szemléletű vezetőképzés kapcsán úgy summázott: talán álom a boldog dolgozók közössége, a keresztény értékrendű, kiegyensúlyozott család, az egymásra figyelő közösség és a szolgáló társadalmi környezet, de ezért az álomért érdemes reggel felkelni.

Lőrincz Sándor

 

2019-04-17

 

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks