Feszület

Rákay Philip szerint normális ember vallási jelképeket nem gyalázhat meg. Annak kapcsán szólt, hogy nemrég két fiatal letörte a Margit hídon a Szent Korona kőkeresztjét. Szerinte egy vallási jelkép láttán meg kellene, hogy szólaljon minden érző emberben a lelkiismeret. Ám gyakran tapasztaljuk: sokakban elnémult már ez a hang, mert évtizedek óta kiröhögik Európa és a magyarság keresztény értékeit, és önfeladó módon támogatják a migráns tömegek betelepítését.

Minap Békésen találkoztam egy torokszorító esettel. Kedves nyugdíjas hölgy betegem meglátogatásakor feltűnt zaklatottsága. Beszélgetés közben egy reklámszatyorból legnagyobb megdöbbenésemre egy öntöttvas Krisztust vett elő, abban a helyzetben ábrázolva, ahogy keresztre feszítették. Elmondta, az ablakból látta, hogy egy autó megállt egy pillanatra a tömb előtti nagy kuka mellett, a sofőr kitette a szatyrot, majd elhajtott. Kiszaladt, és a szobrot találta. Megkérdezte tőlem, elfogadom-e, elviszem-e olyan helyre, amely méltó neki. Megígértem. Ekkor két karjával átölelte Krisztust, megcsókolta és könnyes szemmel ideadta, mondván: elbúcsúztam tőle.

Meghatódtam, majd elgondolkodtam, milyen világot is élünk! Letört keresztek, Krisztus a kukában. Egy vigasztalt azonban: a betegem szeretete, ahogy Urunkat átölelte. Rút világ. És benne szikrányi, örök remény.

Pálmai Tamás

 

 

2021-01-20

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks