Házunk tája

Európa alapja nem a beton, hanem a hit

Somogy legrangosabb kitüntetését, a „Pro Comitatu Somogy” kitüntető díjat és megyecímerrel díszített aranygyűrűt vehetett át Gara István nagyatádi gyógyszerész, aki nyolc éven át volt elnöke a KÉSZ helyi szervezetének.

Átadták a Szent Adalbert- és a Csanád Béla-díjat

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége célkitűzéseinek megvalósításáért Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Velkey Györgyöt, a Bethesda Kórház főigazgatóját, és Csanád Béla-díjjal Osztie Zoltánt, a szervezet volt elnökét az egyesület tatai küldöttgyűlésén november 11-én.

Felső-bácskai útmutató

A Magyar Királyságtól 1849-ben különválasztott Szerb Vajdaság és Temesi Bánság kormányzójának 1859. január 8-án keltezett körlevele az igazgatása alá tartozó területen működő jegyzők feladatává tette, hogy részletes útmutató alapján a helyi viszonyokat jól ismerők (gyógyszerészek, jegyzők, lelkipásztorok, orvosok, tanítók) közreműködésével leírást készítsenek településükről.

Radikálisan kell kerszténynek lennünk

Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan országos engesztelő zarándokútra indultak a KÉSZ helyi csoportjai október 7-én Máriagyűdre. Ezen a napon hagyományosan hazánkért imádkozunk, és a Szűzanya oltalmába ajánljuk. Az alábbiakban Makláry Ákos, a KÉSZ elnökének szentbeszédét adjuk közre.

Védők és építők

Védők és építők – Magyarok a keresztény Európában címmel tartotta XI. kongresszusát a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeptember 16-án a Parlament Felsőházi termében. A tanácskozáson felszólalt Erdő Péter bíboros, Orbán Viktor miniszterelnök, Steinbach József református és Fabiny Tamás evangélikus püspök.

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks