Házunk tája

Elismerés a KÉSZ kerekasztalok szervezőjének

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vette át Dr. Lanczendorfer Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének tiszteletbeli elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.

A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában

A Magyar Tudományos Akadémia Lendület elnevezésű programjának keretében Pálffy Géza történész vezetésével egy kutatócsoport azt a célt tűzte maga elé, hogy feldolgozza a Szent Korona, az uralkodói jelképek és a koronázások történetét a mohácsi vésztől egészen az utolsó, 1916-os koronázásig.

A polgári Magyarországért

Osztie Zoltán, a KÉSZ volt elnöke vehette át a Polgári Magyarországért-díjat Mádl Dalma asszonytól és Balog Zoltán kuratóriumi elnöktől a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) évzáró rendezvényén, december 13-án Budapesten.

A tolnai csoport elnöke kapta a Csanád Béla-díjat

Saramó Márta a KÉSZ tolnai csoportjának elnökeként, valamint a KÉSZ elnökségének tagjaként végzett áldozatos munkájáért Csanád Béla-díjban részesült, melyet a szervezet küldöttgyűlésén, november 12-én vett át.

Új elnököt választott a KÉSZ

Makláry Ákos görögkatolikus parókust választotta elnökké a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége november 12-i küldöttgyűlésén.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks