Házunk tája

Nagysikerű Gryllus-Lackfi-est Dunakeszin

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége meghívására tartotta meg osztatlan sikert arató, közös műsorát Lackfi János író, költő és Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapítója március 18-án a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium aulájában.

Az értelmiség szerepe az egyházban

A KÉSZ gyöngyösi csoportja a kommunista diktatúra áldozatairól emlékezett meg lelki vezetőjük, Juhász Ferenc kanonok-plébános vezetésével, és megkoszorúzta Bozsik Pál atya emléktábláját a Szent Bertalan-templom falán.

Elismerés a KÉSZ kerekasztalok szervezőjének

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vette át Dr. Lanczendorfer Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezetének tiszteletbeli elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából.

A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában

A Magyar Tudományos Akadémia Lendület elnevezésű programjának keretében Pálffy Géza történész vezetésével egy kutatócsoport azt a célt tűzte maga elé, hogy feldolgozza a Szent Korona, az uralkodói jelképek és a koronázások történetét a mohácsi vésztől egészen az utolsó, 1916-os koronázásig.

A polgári Magyarországért

Osztie Zoltán, a KÉSZ volt elnöke vehette át a Polgári Magyarországért-díjat Mádl Dalma asszonytól és Balog Zoltán kuratóriumi elnöktől a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) évzáró rendezvényén, december 13-án Budapesten.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks