Interjúk

A népi hagyomány és élő hit zenés találkozása

Föl is föltekinte címmel zenei összeállítást jelentetett meg – rendhagyó módon nem CD-n, hanem egy internetes portálon a Máriáss Péter nevével fémjelzett együttes. A névadó zeneszerzővel beszélgettünk.

A keresztény boldogság sugárzik

Amint arról lapunkban is hírt adtunk, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Makláry Ákos parókust választotta a szervezet elnökévé november 12-én megtartott küldöttgyűlésén. Vele beszélgettünk gyökereiről, hivatásáról és a KÉSZ-re váró feladatokról.

Tanúságtétellel meg lehet állítani az erőszakot

Az üldöztetés az egyház mindennapi kenyere – fogalmazott Ferenc pápa, felhívva a figyelmet arra, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

Istent csak megtapasztalni lehet

Madassery Benvin Sebastian verbita szerzetes tíz éve igazgatója a Népek Evangelizációja Kongregáció missziókat segítő szervezetének, a Pápai Missziós Műveknek (PMM) Magyarországon. A szervezet hazai munkája mellett a misszió mai feladatairól és a hitelességről is beszélgettünk.

Négykezes a zongoránál, négykezes az életben

A Kossuth-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre és felesége, Katalin az idei Házasság Hete programsorozat arcai februárban. Így szinte adta magát, hogy rendkívüli módon kettős portréinterjút készítsek velük művészetről és hitről. Budafoki házukban beszélgettünk, ahol nem is egy, hanem két zongora uralja a nappalit.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks