Interjúk

Erőszakmentes kommunikáció a családban

Kommunikációs nehézségek a családban? Elbeszélünk egymás mellett? Hogyan segíthet az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció? címmel a Krisztina Egyesület szervezett a közelmúltban előadást és tréninget a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán, Budapesten.

A szeretet szimfóniái

Művészi hitvallásról, sorsszerű találkozásokról, felebaráti szeretetről, nagycsaládról, templomi szolgálatról, zenepedagógiáról beszélgettünk a Magyar Állami Operaház magánénekesével, Megyesi Schwartz Lúciával.

Az alkotás az egyik legnagyvonalúbb kölcsön Istentől

Kiemelkedő irodalmi tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk alkalmából József Attila-díjat kapott Kelemen Lajos író, költő, szerkesztő. A Hidas-, Radnóti- és Podmaniczky-díjas irodalmár szerint  –  akinek esszéi, kritikái, versei többek között a Hitel, a Magyar Napló, a Kortárs, a Tiszatáj, a Műhely s a Forrás folyóiratokban jelennek meg rendszeresen –, az alkotás az egyik legnagyvonalúbb kölcsön Istentől teremtményei részére.

Asszonyszerelem, asszonysors

Hazaszeretetről, Isten-hitről, magyar nyelvünk és hagyományaink ápolásáról, a mai fiatalokról és legújabb könyvéről beszélgettünk a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett írónővel, Gróf Nádasdy Borbálával.

Visszanéző Bertók Lászlóval

Bertók László szerint a költő addig él, amíg írni tud. A Pécsett élő Kossuth-díjas költőnek – nem tagadja –, ugyan nehezebben megy az alkotás, hiszen 82 éves elmúlt, és titkon szoktatja szívét a csendhez, ám legújabb, a Pro Pannonia Kiadónál megjelent Visszanéző című kötetében az elmúlt évtizedek emlékeit idézi írókról, költőkről, eseményekről.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A J Á N L Ó

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks