Interjúk

Kristálytisztán

„A szerencse nem más, mint az isteni logika” – vallja Szemere Zita operaénekes, akivel kezdetekről, drámai szerepekről, mélypontokról, művészi hitvallásáról és a nemrégiben kapott Junior Prima Díjáról beszélgettünk.

Receptek élethelyzetekre

Vass Norbert a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának vezetője. A fiatal, elsőkötetes írót, szerkesztőt a Berzsenyi Társaság tudományos alelnökét a Cseh Tamás Program missziójáról, illetve első kötetéről, a Hallgatról kérdeztük.

Nem kell temetni

Ferenc pápáról, a német egyházról és a ministráns világszövetségről kérdeztük Csiszár Klárát, aki a német katolikus püspöki kar világegyházzal és a misszió kérdéskörével foglalkozó intézetének kutatója és a jezsuiták frankfurti filozófiai és teológiai főiskolájának oktatója.

Az orgona nagykövete

Rákász Gergely világhírű koncertorgonistával a kezdetekről, értékekről, hazaszeretetről és a Bach által teremtett isteni rendről beszélgettünk.

Imádságos tiszta forrásból

Szekeres Erzsébet textilművész a friss Magyar Örökség-díjasok egyike. A legjelentősebb magyar teljesítményekért járó kitüntető címet olyan személy vehette át a közelmúltban a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, aki alapszakmája szerint agrármérnök, ám a művészet kínnal-keservvel-gyönyörrel tarkított világa vonzóbbnak bizonyult, s az is maradt számára, mint amire oklevele „predesztinálta” volna sok évvel ezelőtt.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks