Interjúk

A szív útjain

Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner, testnevelő tanár, személyi edző, nordicwalking- oktató, lelkigyakorlat-vezető, négygyermekes édesanya. Hivatásának tekinti a testi-lelki egészségnevelést és közösségépítést. Hitéletről, Isten útjairól, életmódprogramjáról beszélgettünk.

Mindig is gyakoroltam a hitemet

Solti Ferenccel, a KÉSZ törökbálinti csoportjának vezetőjével jutottam el a 103 éves Gyulányi Eugenia művésznőhöz. Izgatottan vártam a találkozást, mert már sokszor hallottam az Örökös Diplomás színésznő vitalitásáról, hihetetlen versmondó készségéről és memóriájáról. Előadásain a magyar irodalom hitről, hazaszeretetről és boldogságról szóló, legszebb gyöngyszemei hangzanak el.

Erőszakmentes kommunikáció a családban

Kommunikációs nehézségek a családban? Elbeszélünk egymás mellett? Hogyan segíthet az erőszakmentes és együttműködő kommunikáció? címmel a Krisztina Egyesület szervezett a közelmúltban előadást és tréninget a Sapientia Szerzetesi és Hittudományi Főiskolán, Budapesten.

A szeretet szimfóniái

Művészi hitvallásról, sorsszerű találkozásokról, felebaráti szeretetről, nagycsaládról, templomi szolgálatról, zenepedagógiáról beszélgettünk a Magyar Állami Operaház magánénekesével, Megyesi Schwartz Lúciával.

Az alkotás az egyik legnagyvonalúbb kölcsön Istentől

Kiemelkedő irodalmi tevékenysége elismeréseként nemzeti ünnepünk alkalmából József Attila-díjat kapott Kelemen Lajos író, költő, szerkesztő. A Hidas-, Radnóti- és Podmaniczky-díjas irodalmár szerint  –  akinek esszéi, kritikái, versei többek között a Hitel, a Magyar Napló, a Kortárs, a Tiszatáj, a Műhely s a Forrás folyóiratokban jelennek meg rendszeresen –, az alkotás az egyik legnagyvonalúbb kölcsön Istentől teremtményei részére.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks