Interjúk

Isten jelenlétében maradni

Varga Lászlót, a kaposvári Szent Imre-templom plébánosát, általános püspöki helynököt nevezte ki a Kaposvári Egyházmegye főpásztorává Ferenc pápa. A karizmatikus papot harmincöt éve szentelték, s valódi megtérésében szerepet játszott A címzett ismeretlen című Pilinszky-próza.

Öröm nélkül nem lehet mesét írni

Nemzeti ünnepünk alkalmából a magyar gyerek- és ifjúsági irodalmat gazdagító, kiemelkedő életműve, tiszta és szép nyelvi eszközökkel megalkotott, örök érvényű emberi értékeket közvetítő meséi, televíziós és rádiós gyermekműsorai elismeréseként Kossuth-díjat kapott Fésűs Éva kaposvári meseíró, a KÉSZ tagja.

Fizikusból operaénekes

A világhírű operaénekessel, Cser Krisztiánnal, aki fizikusból lett basszista, a kezdetekről, szerepekről, hitről és a nagyböjtben énekelt lélekre ható passió-oratóriumok világáról beszélgettünk.

Mintha az angyalokkal énekelnék együtt

Zeneszerző, szövegíró, énekes, zenész, zeneiskola-alapító, hosszú évek óta a gyermekvédelemben dolgozik, a budai Tapolcsányi Általános Iskolai Kollégium igazgatója, ötgyermekes édesapa, keresztény ember.

A népi hagyomány és élő hit zenés találkozása

Föl is föltekinte címmel zenei összeállítást jelentetett meg – rendhagyó módon nem CD-n, hanem egy internetes portálon a Máriáss Péter nevével fémjelzett együttes. A névadó zeneszerzővel beszélgettünk.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks