Interjúk

Asszonyszerelem, asszonysors

Hazaszeretetről, Isten-hitről, magyar nyelvünk és hagyományaink ápolásáról, a mai fiatalokról és legújabb könyvéről beszélgettünk a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett írónővel, Gróf Nádasdy Borbálával.

Visszanéző Bertók Lászlóval

Bertók László szerint a költő addig él, amíg írni tud. A Pécsett élő Kossuth-díjas költőnek – nem tagadja –, ugyan nehezebben megy az alkotás, hiszen 82 éves elmúlt, és titkon szoktatja szívét a csendhez, ám legújabb, a Pro Pannonia Kiadónál megjelent Visszanéző című kötetében az elmúlt évtizedek emlékeit idézi írókról, költőkről, eseményekről.

Ég és föld között

Zenetörténész, irodalmi kötetek szerzője, hazánk első női utasszállító-pilótája. Ezenkívül dolgozott a Fővárosi Állat- és Növénykertben, majd a Szent István Egyetemen. Jógaoktató, természetgyógyász fitoterapeuta és karate edző. Jelenleg a KoA Társállatotthon vezetője. Czigány Ildikóval beszélgettünk.

Kristálytisztán

„A szerencse nem más, mint az isteni logika” – vallja Szemere Zita operaénekes, akivel kezdetekről, drámai szerepekről, mélypontokról, művészi hitvallásáról és a nemrégiben kapott Junior Prima Díjáról beszélgettünk.

Receptek élethelyzetekre

Vass Norbert a Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának vezetője. A fiatal, elsőkötetes írót, szerkesztőt a Berzsenyi Társaság tudományos alelnökét a Cseh Tamás Program missziójáról, illetve első kötetéről, a Hallgatról kérdeztük.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks