Kaleidoszkóp

Rejtőzködő szentek - Szent László

Települések, kórházak, gimnáziumok, általános iskolák, utcák, terek, templomok, gyógyszertár, étterem, sportklub, sőt egykor még egy Bihar megyei fürdő is viselte szent királyunk nevét. Legnépszerűbb legendáink róla szólnak, melyek olykor több változatban is fennmaradtak.

Rejtőzködő szentek - Pio atya a fővárosban

Éppen 130 évvel ezelőtt, 1887. május 27-én született meg egy kis olasz falucskában Francesco Forgione. Ez a név talán nem mond sokat, pedig ő nem más, mint a XX. század egyik legismertebb szentje, Pio atya, akiről Budapesten nemrég teret neveztek el.

Kacérkodás a halállal

A húsvéti időben vagyunk még. Nagycsütörtökön Krisztussal voltunk a Getszemáni kertben, nagypénteken pedig átéltük kereszthalálát, hogy húsvétvasárnap, a filmek happy endjén túlszárnyaló módon részese lehessünk feltámadásának is. Bár hitünk lényege a feltámadás, a halál megtapasztalása nélkül nem ünnepelhetjük a győztes életet.

Hátra, hátra!

A Fülöp-szigeteken dolgozva is sokszor eszembe jut a pesti vicc. A pokolban ördögök sütögetik a kárhozottakat. Hogyan érik el, hogy egyik sem mászik ki az üstből?

Gyermek adatik nekünk

Egyik legfontosabb hely számomra itt Cebuban a Santo Nino-bazilika kápolnája, ahol a Szent Gyermek (spanyolul: Santo Nino) kis szobrát őrzik. Ha valamilyen imaszándékom van, el szoktam zarándokolni ide.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks