Kaleidoszkóp

Gyermek adatik nekünk

Egyik legfontosabb hely számomra itt Cebuban a Santo Nino-bazilika kápolnája, ahol a Szent Gyermek (spanyolul: Santo Nino) kis szobrát őrzik. Ha valamilyen imaszándékom van, el szoktam zarándokolni ide.

Rejtőzködő szentek - Betlehem a főváros szívében

Gyermekkoromban a szüleim karácsony előtt a napi sétákat úgy irányították, hogy játékboltok előtt is elhaladjunk. Testvéreimmel a kedvencünk az Úttörő Áruház egyik kirakata volt, ahol mozgó – doboló, cintányérozó, fuvolázó – macik között zakatolt a kisvasút, szebbnél szebb hajú babák mosolyogtak ránk, és rengeteg felfedezni való játék sorakozott.

Az ördög a falon

Az ötéves Nóra számára mindennapos dolognak tűnt, amikor ezen a reggelen is odaállt a webkamera elé, sorra ledobálta magáról ruhadarabjait, hogy illegesse magát távoli nézői számára. Édesanyja és nagynénje nemcsak hogy tudtak erről, hanem egyenesen ők parancsoltak a kislányra. Mindennap megismétlődött, aminek sohasem lett volna szabad megtörténnie.

Mérföldkő

Az egykori, hazájának elkötelezett tanárember, ma az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor valószínűleg ifjúkora óta őrizte szívében azt a felismerést, hogy a sikeres, együttműködésre nyitott társadalom előképe a magyarság körében adott: képes az önszerveződésre, értékek létrehozására, bízik önmagában.

Rejtőzködő szentek - Szent Márton

Márton napján lezárul a savariai születésű szent emlékére meghirdetett jubileumi év. Egy esztendőn át ünnepeltük az 1700 éve világra jött, de ma is fiatal szentet zarándoklatokkal, koncertekkel, konferenciákkal, ifjúsági programokkal, a nevét viselő települések találkozójával.

Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks