Kaleidoszkóp

Rejtőzködő szentek - Pio atya a fővárosban

Éppen 130 évvel ezelőtt, 1887. május 27-én született meg egy kis olasz falucskában Francesco Forgione. Ez a név talán nem mond sokat, pedig ő nem más, mint a XX. század egyik legismertebb szentje, Pio atya, akiről Budapesten nemrég teret neveztek el.

Kacérkodás a halállal

A húsvéti időben vagyunk még. Nagycsütörtökön Krisztussal voltunk a Getszemáni kertben, nagypénteken pedig átéltük kereszthalálát, hogy húsvétvasárnap, a filmek happy endjén túlszárnyaló módon részese lehessünk feltámadásának is. Bár hitünk lényege a feltámadás, a halál megtapasztalása nélkül nem ünnepelhetjük a győztes életet.

Hátra, hátra!

A Fülöp-szigeteken dolgozva is sokszor eszembe jut a pesti vicc. A pokolban ördögök sütögetik a kárhozottakat. Hogyan érik el, hogy egyik sem mászik ki az üstből?

Gyermek adatik nekünk

Egyik legfontosabb hely számomra itt Cebuban a Santo Nino-bazilika kápolnája, ahol a Szent Gyermek (spanyolul: Santo Nino) kis szobrát őrzik. Ha valamilyen imaszándékom van, el szoktam zarándokolni ide.

Rejtőzködő szentek - Betlehem a főváros szívében

Gyermekkoromban a szüleim karácsony előtt a napi sétákat úgy irányították, hogy játékboltok előtt is elhaladjunk. Testvéreimmel a kedvencünk az Úttörő Áruház egyik kirakata volt, ahol mozgó – doboló, cintányérozó, fuvolázó – macik között zakatolt a kisvasút, szebbnél szebb hajú babák mosolyogtak ránk, és rengeteg felfedezni való játék sorakozott.

Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks