Kaleidoszkóp

Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

A nyári hőségben minden alkalmat megragadunk, hogy hűtsük magunkat. Keressük az árnyékot, fejest ugrunk a Balatonba vagy beállunk a hideg zuhany alá. És valljuk meg, ilyenkor segíthet egy pohár hideg sör is.

Akkor nincs család!

„Ha pénzről van szó, akkor nincs család!” – figyelmeztette egyik beszélgetőtársamat testvérének az ügyvédje, amikor a szülői örökség felosztásáról volt szó. A keresztény neveltetésre, az egykori meghitt családi életre utalva a hölgy csak békülni szeretett volna, hogy a felmerült pénzügyi konfliktust türelemmel és szeretettel oldják meg.

Az amor proprio

Nagyon sok, egyszerű Fülöp-szigeteki embernél tapasztaltam, hogy természetes bölcsességgel érzik meg, hogyan kell dönteniük, mert tudatában vannak emberi méltóságuknak. Tudják, hogy mások számítanak rájuk.

Keresztutak Fayköd Máriával

Húsvét közeledtével induljunk el a keresztúton, egy kőbe faragott kálvárián. Melyiket válasszam? Budajenő? Magyarpolány? Ahol a fogaskerekű a Svábhegy legmeredekebb oldalában kapaszkodik fölfelé a hivalkodó villák között, lent a völgyben van Városkút. A 128-as busz végállomásánál az egyik ház tetejét kereszt díszíti. Ez a Boldogasszony-kápolna, ahol 1753-ban csoda történt.

Szerencsétlenekből sikeresek

Csaknem tizenöt éve, amikor a verbita testvérjelöltek prefektusa voltam itt, a Fülöp-szigeteken, a képzési program része volt, hogy minden hétvégén meglátogattunk egy fiúotthont. Korrepetáltuk a fiatalokat, kikérdeztük a leckét, és mindig beszéltünk velük hitünk fontos kérdéseiről is.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks