Kaleidoszkóp

Magyar verbita missziósok emléke a Fülöp-szigeteken

Több mint ötven éve érkeztek az első magyar verbita misszionáriusok a Fülöp-szigetekre. Erre emlékeztünk azon az ünnepségen, amelyet a manilai magyar nagykövetség szervezett az öt verbita atya tiszteletére a misszió Quezon Cityben lévő temetőjében.

Rejtőzködő szentek - A rózsa neve

Nem, nem Umberto Eco nagy sikerű, egy bencés kolostor falai közt játszódó művére vonatkozik a cím. Ezúttal valóban e gyönyörű, illatos virágok elnevezéséről van szó.

Succisa Virescit

„A megnyesett fa kizöldül” – így hangzik a híres mondás, amelyről a Jel olvasóinak nagy része tudja, hogy Lékai László bíboroshoz kötődik. Most, a koronavírus pusztítása után, amikor fizikailag templomba sem járhattunk, úgy érezzük, mintha a jó Isten ismét megnyesegetett volna minket.

Rejtőzködő szentek - Földre szállt szentek

Földre szállt angyalok vannak, tudjuk. Ők azok, akikre hálatelt szívvel gondolunk, akiknek a segítségét első szóra megkapjuk, vagy akár kérni sem kell, ők már látják, mire van szükségünk. Mindannyian ismerünk közülük legalább egyet. Hát földre szállt szentekkel találkoztak-e már?

Kifürkészhetetlen?

„Korona előtt” és „korona után” – talán ez lesz az új időszámítás. Mintha a vírus, vagy amit róla gondolunk, alapvetően változtatta volna meg a világot. Megrendítette az eddigi életet alapvetően szabályozó elvekbe vetett bizalmat, különösen itt, a Fülöp-szigeteken, ahol a kormányzat vasszigorral kezeli a kijárási tilalmat.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks