Kaleidoszkóp

Fokozatos ébredés

„Hiszünk abban, amit csinálunk. Igyekszünk maximális pontossággal kutatni, felmérni a műemlékeket, elkészíteni a helyreállítási terveket. De ha az egyetem nem támogatna bennünket, akkor még a műemléki helyszínekre sem tudnánk kijutni” – magyarázta a San Carlos verbita egyetemünk műemlékvédelmi részlegének vezetője.

Rejtőzködő szentek - Újévi fogadalom

Az emberi élet fordulópontjai mindig jó alkalmat kívánnak új célok kitűzésére. Így vagyunk ezzel esztendőváltáskor is: Megfogadjuk, hogy mostantól jobban figyelünk családtagjainkra, több hasznos időt töltünk a gyerekeinkkel, rendszeresen mozgunk és persze kevesebb csokoládét fogyasztunk. 

A legnagyobb ajándék maga Jézus

A karácsonyfa történetéről, karácsonyi népszokásainkról Harangozó Imre néprajzkutatóval, az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola alapító elnökével beszélgettünk.

Megszületett, hogy megmentsen

Cebuban sokan hallottak már Magyarországról, hiszen van itt „magyar kenyér” (egy kalácsszerűség), „magyar kolbász” (a debrecenihez hasonlít). Mégis egészen másképpen gondolnak ránk a gyermekotthoni gyermekek, akik tudják, hogy magyar jótevők segítségével tudjuk támogatni őket.

Kórházi krédó

Gyakran vezet el az utam a kaposvári kórház előtt. Most, advent idején is, amikor falakról alácsüngő fényfüzérek, ünnepi díszbe öltözött örökzöldek hívják fel a figyelmet karácsonyra, amikor a hívő betegekben tudatosul: Isten a legfőbb gyógyító; az orvos csupán eszköz a Teremtő kezében.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks