Kaleidoszkóp

Mibe csöppentem?

Ebben a cikkben olyan betelepülőket mutatok be, akik az itteni társadalom részét képezik. A fejlett országokból érkező „expat”-ok tartós vízummal rendelkeznek, és nem kívánnak visszatelepülni a hazájukba. A két legfontosabb típus: a „férjek” és a misszionáriusok. Nem mindig könnyű a beilleszkedésük.

Múltidéző a Duna-kanyar fővárosában

A bazilika méltóságteljesen uralja a tájat, s az esztergomi Prímás-szigetet Párkánnyal összekötő Mária Valéria hídon sétálva nehéz eldönteni: Szlovákiába tartva, vagy onnan visszatérve tárja-e fel teljesebben rejtett szépségeit a táj.

Nem rejtőzködő szentek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus napjaiban megtapasztalhattuk, hogy csak a hétköznapokban rejtőzködünk, vagyunk gyávák sokszor megvallani hitbeli hovatartozásunkat. Együtt bátrabban viselkedünk, és egymást is erősítjük a hitünk nyilvános megélésében.

Közlekedés a Fülöp-szigeteken

Az Európában ismert szociális piacgazdasággal szemben itt a vad, még az amerikainál is vadabb kapitalizmus uralkodik. A közlekedés magánkézben tartása nemcsak az utasok, illetve a gazdaság működésének érdekeit írja felül, hanem olyan mai vívmányok bevezetését is lehetetlenné teszi, mint a környezetkímélés és a fenntarthatóság.

Rejtőzködő szentek - Ferenc pápa látogatása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére hazánkba látogat Ferenc pápa. Utcai hirdetőtáblák, telefonfülkékre kiragasztott óriásplakátok, online felületek hirdetik a világra szóló eseményt.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks