Kaleidoszkóp

Legyetek jók!

A Néri Szent Fülöpről szóló népszerű olasz film címe jutott eszembe (Legyetek jók, ha tudtok!), amikor e kisebb hatósugarú, a budai Kolosy téri újlaki templom vonzáskörében példaszerű intenzitással tevékenykedő karitász csoport összefoglalóját elolvastam.

Kovász, nem cukormáz

A Szovjetunió szétesése után, 1994-től majdnem hét éven át Fehéroroszországban dolgoztam. Akkoriban gyakran használtuk a szerzetesi ruhát, a reverendát, hiszen a megelőző 75 évben a papok, szerzetesek nem voltak jelen a fehéroroszországi közéletben, és mutatni kellett, hogy itt van az egyház ismét.

Eljött már karácsony borzas szakállával...

Nincs még egy olyan ünnep, amely annyira kedves lenne szívemnek, mint a karácsony. Valószínűleg a kántálás miatt volt egykor oly varázslatos a karácsony számomra. Igaz, mi ma is templommal és kántálással fogadjuk a Megváltót, így készítünk számára egy kis barmok melengette sarkot a szívünkben, de mégis mennyire más az a régi karácsony!

A pócsi Máriától a lettországi kolostorig

A régi levelekkel és fényképekkel felszerelkezve becsengettek a házba. A szigorú, idős Raisza asszony senkit sem enged súlyos Alzheimer-kórban szenvedő öccse közelébe. Először ajtót sem akart nyitni, végül nagy nehezen beengedte őket a konyhába.

A Nyugattal azonosítanak

Tiencsin nevezetes hely az egyháztörténetben. Erre emlékeztet az egykori osztrák–magyar konzulátus épülete, melyen német nyelvű tábla jelzi az épület egykori funkcióját. Ez a városrész valaha területen kívüliséget élvezett Tiencsinben, mint az Osztrák–Magyar Monarchia koncessziós területe.

Támogatóink

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks