Kaleidoszkóp

A Nyugattal azonosítanak

Tiencsin nevezetes hely az egyháztörténetben. Erre emlékeztet az egykori osztrák–magyar konzulátus épülete, melyen német nyelvű tábla jelzi az épület egykori funkcióját. Ez a városrész valaha területen kívüliséget élvezett Tiencsinben, mint az Osztrák–Magyar Monarchia koncessziós területe.

Rejtőzködő szentek - A Szűzanya virágai

A Szűzanya legkedvesebb ábrázolásai közé tartoznak az úgynevezett köpenyes Madonna képek. Képzeletben magunk is odabújhatunk Máriához, ahogyan egykor édesanyánk ölelő karjai közé, s ő palástját óvón körénk terítve elrejt minket a fájdalmak, a nehézségek, a gondok elől. Elrejtőzhetünk, ahogyan a kisgyermekek szoktak, amikor magukra tekerik a függönyt bújócskázás közben.

Főváros és vidék

Fővárosiak nincsenek közöttük! Hová jutottunk? – hüledeztek a manilai újságok, amikor megérkezett a jogi szakvizsga első tíz helyezettjének az eredménye. Ez a vizsga teszi lehetővé, hogy a jogvégzettek jogásznak nevezhessék magukat, és jogi foglalkozást folytathassanak. Az írásbeli szakvizsga névtelen, vagyis a vizsgáztató nem ismeri a vizsgázó személyazonosságát, és nem tudja, honnan érkezett.

Áldott kenyér

Gyönyörűséggel tölt el, akárhányszor csak elhaladok egy pékség előtt, a frissen sült kenyerek és kalácsok látványa. Még a lépteimet is lelassítom, hogy hosszan élvezhessem a formák, a színek kavalkádját, a sok fenséges illatot.

Lerombolták a marawi székesegyházat

Sokan úgy ismerik a Fülöp-szigeteket, mint a világ egyik legkatolikusabb országát. Valóban, a népesség 85 százaléka katolikus, és a maradék többsége is valamilyen egyistenhívő valláshoz tartozik. Ezért nemcsak mi, a Fülöp-szigeteken élő emberek döbbentünk meg, amikor eljutott hozzánk a hír: az Iszlám Államhoz kötődő Maute iszlamista csoport terroristái megtámadták Marawi City katolikus székesegyházát és elraboltak 15 hívőt, közöttük egy papot, egy szerzetesnőt és világiakat, akik a templomban imádkoztak.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks