Kárpátölben

KÉK napló 2014

Igaz, hogy ma már nem divat naplót írni (mindenki inkább blogot ír), mégis úgy gondolom, hogy a Délvidéken működő Keresztény Értelmiségi Kör szerteágazó munkáját ebben a formában lehet a legjobban bemutatni.

Adventi csend és várakozás

Otthonainkba az adventi csend reménykeltő nyugalmával költözik be. Közeleg az ünnep, várjuk Üdvözítőnk eljövetelét. Talán soha nem volt nagyobb szükségünk rá. A kíméletlen, rohanó világ taposómalmában, a szó legszorosabb értelmében nehezen tudunk megmaradni embernek.

Benned az Isten, akár akarod, akár nem

Szent Ágostonnak, a Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) védőszentjének, az ókor kimagasló egyháztanítójának ünnepét egy vajdasági, pontosabban bánáti településen, Kisoroszon, egyik helyi csoportunk szervezésében tartotta közösségünk augusztus 30-án.

Húsvét Óbecse főterén

Óbecse hívei idén együtt ünnepelték a kereszténység legnagyobb ünnepét. Felemelő érzés volt látni a katolikus és pravoszláv templomokból a térre igyekvőket.

Kiválasztottnak érzem magam

A zentai születésű Bogdán Józsefet papköltőként ismerik határon innen túl. Teológiai és filozófiai diplomát a horvátországi Deákváron szerzett. Szavaiból mindkét hatás érezhető: hívő és hitoktató, gondolkodó és gondolkodtató.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks