KÉSZ-esek a KÉK-eseknél

A Keresztény Értelmiségi Kör vendégei voltak a győri KÉSZ-esek augusztus 26–28. között. A két szervezet kapcsolata sok évre nyúlik vissza. A küldöttgyűléseken, zarándoklatokon mindig barátként üdvözölik egymást, hiszen a KÉK-esek korábban már élvezték a győriek vendégszeretetét. 
 

Szabó Károly elnök a tőle megszokott alapossággal állította össze a programot, melybe bevonta a helyi csoportok vezetőit is. Kanyó Ervin idegenvezető történelmi tudása, lelkesedése, magyarsághoz való hűsége magával ragadó volt. Stausz Edina és Szabó-Hangya Teréz, a KÉK munkatársai minden rezzenésre figyelve törekedtek arra, hogy csoportunk jól érezze magát.

A vendégeknek sok szeretetben, odafigyelésben, önzetlenségben volt részük. A vajdasági magyarok alázatát, az anyaországhoz való kötődését példaértékűnek látták. A kisebbségi lét, a nehézségek ellenére, az emberek bizakodók, reménykedők. „Miért mennénk el, hiszen itt születtünk?!” – mondta nekik egy feketicsi asszony, akinek egyik gyermeke Németországban él. Könnybelábadó szemmel újságolta azonban, hogy „magyarból” a fia hazatért, és nem is kíván elmenni többé. Köszönet nekik, hogy vigyázzák magyar emlékeinket, megtartják hagyományainkat, és mindezt örökségként igyekeznek továbbadni az ott élő fiataloknak.
 
A győriek látogatásához, melyet a KÁMME Alapítvány támogatott, a csornai KÉSZ-esek is csatlakoztak Horváthné Hatos Éva elnök vezetésével.
 
 
 
A Szerk.
 
 
 
 
 
 
2022-09-12

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks