Kitüntették a Jel szerzőit

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából állami elismeréseket vehettek át a Jel szerzői: Kelemen Erzsébet, Bíró József és Zachar Péter Krisztián.

 

 

Kelemen Erzsébet minősített kutatótanár, magyar irodalom, ének, zene, vizuális művészeti és hittantanár a magyar irodalmi életben eltöltött több évtizedes elhivatott és több műfajban is sikeres pályája elismeréseként, valamint példamutató és színvonalas kutatómunkájáért József Attila-díjban részesült.

 

Ugyancsak a költőről elnevezett díjat vehetett át Bíró József, a 80-as évek elején indult költőnemzedék egyik markáns képviselője, aki elsősorban az avantgárd vizuális költészet területén alkotott meghatározót. Egyik kezdeményezője volt a Tér/Kép/Vers - csoportnak, amelyikben Zalán Tiborral, Petőcz Andrással, Szilágyi Ákossal együtt a modernitás megteremtésében játszott fontos szerepet. Költészete annak a modern magyar nyelvű költészetnek fontos dokumentuma, amelyik a 20. század végén megújította a költői formanyelvet.

 

 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adományozta Zachar Péter Krisztiánnak, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos elnökségi tagjának, a KÉSZ Budapest-belvárosi elnökének, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének tanszékvezető egyetemi docensének a történelemtudományok területén végzett magas színvonalú tudományos és oktatói munkája, valamint különösen az értékteremtő közéleti tevékenysége és közösségszervezési munkája elismeréseként.

 

Az elismeréseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence államtitkár adta át március 12-én a Várkert Bazárban rendezett ünnepi megemlékezés keretében.

 

A Szerk.

 

 

2019-03-14

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks