Lélektükör

A keresztény emlékezet reményt tápláló erőforrás

Szeretetteljes közösségre talált Kaposváron Petró László református lelkipásztor. A Vámospércsről érkező lelkész egyik fő vágya a lelki építkezés, valamint az, hogy minél több fiatalt csábítson az egyház közelébe. A nyíregyházi születésű lelkész nemcsak kaposvári híveit, hanem a Luxemburgban élő magyar reformátusokat is pasztorálja.

A pandémiáról erkölcsi szempontból

A koronavírus-járvány felforgatta az életünket, mindenkinek változtatnia kellett a szokásain, a hozzáállásán. A helyzetről már sokan szóltak egészségügyi, gazdasági, társadalmi, mentális szempontból. A pandémia azonban súlyos erkölcsi kérdéseket is felvet. Ezekre keressük a választ Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével, morálteológussal.

Jó érzés Isten munkavállalójának lenni

Régóta sikerdarab a Madách Színházban az Én, József Attila című musical, amelynek zeneszerzője Vízy Márton. A fiatal művésznek, akinek az Örvendj, Magyarország című dalt is köszönhetjük, nemzeti ünnepünk alkalmából ítélték oda a Magyar Arany Érdemkeresztet József Attila életének és pályájának méltó emléket állító művei, valamint szerteágazó karitatív tevékenysége elismeréseként.

Csepp a tengerben

Minden embernek van egy missziója – vallja dr. Fodor Réka. A kétgyermekes orvos édesanyával, tizenkét éves kori álmáról, súlyos balesetéről, külföldi utcazenélésről, az élő Istennel való igazi találkozásról és élete fő missziójáról, Afrikáról beszélgettünk, mielőtt újabb útra indult volna a fekete kontinensre.

A fiatalok is erősödésre és összetartó lelki közösségre vágynak

Huszonhárom települést lát el Arató János Lóránd evangélikus lelkész, aki a nagyhéten közösségi alkalmakon eleveníti fel a húsvéti ünnepkör eseményeit, s mivel az idei év az evangélikus egyházban – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan – az Úrvacsora Éve, szeretne előadásokat tartani az úrvacsora szentségéről.

Támogatóink

 

 

1%

 

 

Trianon 100

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks