Lélektükör

Kézen fogni a nézőt

A célok fontosak, de csak a lélek vágyaival válhatnak teljessé – vallja Ljasuk Dimitry. A reklámszakember-filmrendezővel családi gyökerekről, keresett és megtalált utakról, istenhitről, az alkotás gyönyörűségéről, a teremtett világ szépségeiről, filmjeiről, a karantén szigetről és egy ökumenikus templom építésének kezdeményezéséről is beszélgettünk.

Harangszavú szennai múlt

Piliscsabán, egy kis garzonlakásban él Csepinszky Mária, a Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény egykori gondnoka, Szenna és Tab díszpolgára. Alakja összefonódott az Európa Nostra-díjas falumúzeummal; neki is jelentős szerepe van abban, hogy e díj Szennába került.

Legyünk lámpagyújtogatók

„Vegyük észre az apró csodákat” – vallja Szűcs Nelli színművész. A Jászai Mari-díjas, érdemes művésszel, gyermekkori-családi örökségről, Isten útjairól, a művészi lét értelméről, hitbeli tapasztalatokról és a karácsonyi lelkület fontosságáról beszélgettünk a Nemzeti Színházban.

A színésznő kincsestára

Ivancsics Ilona, a Szomszédok egykori Vágási Jutkája hatvanéves lett. Se arcán, se alkatán nem látszik a kor, jóllehet, művészeti vezetőként olykor nyomasztják a gondok, hiszen a koronavírus okozta járványhelyzet miatt igencsak lecsökkent meghívásaik száma, ám mégis talpra álltak. Remek színészekből álló társulata helyet kapott Szentendrén, de régóta saját kőszínházról álmodik.

Minden énekem hálaének

„Sok mindent elvehetnek tőlünk életünk során, de amit másoknak adunk őszintén és szeretetből, az örökre megmarad” – vallja Szvorák Katalin. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekessel családi örökségről, a teremtett világ csodáiról, művészi hitvallásról, szolgálatról, a nehézségek értelméről és a megtalált békéről beszélgettünk Pilisszentlászlói otthonában.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks