Lélektükör

A beszélgetés a legfőbb evangelizációs eszköz

Dallos Tamás, fiatal komlói plébános azt vallja: az emberi szívekhez a legrövidebb út az egyenesség és az egyszerűség, s a humor a legjobb orvosság fásultság ellen. A helyi katolikus iskola püspöki biztosaként arra készül, hogy a Veni Sanctén, vagyis a tanévnyitó szentmisén a bizalomról, s a bátorító jelenlét reményteli öröméről beszéljen.

Egy közületek

„A fájdalmakat el kell siratni, aztán új lappal kezdhetünk” – vallja Zsuffa Tünde író. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtófőnökével a katolikus világeseményen túl családi gyökerekről, hivatásának felismeréséről, a szenvedés értelméről és az Istenbe vetett bizalomról beszélgettünk.

Összekacsint az angyalokkal

Egresits Ferenc pappá szentelésekor Mária meghívásra adott szavait választotta újmisés jelmondatául: „Legyen nekem a te igéd szerint”. A 60. születésnapjára készülő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett plébánossal II. János Pál pápa 1996-os győri látogatását is felelevenítettük, melynek az angyalokkal olykor összekacsintó atya volt az egyik főkoordinátora.

Szeretetbonbonok

Mindenkiben él egyedi képesség – vallja Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke, projektmenedzsere. A négygyermekes édesapával családjának történetéről, pedagógusi hivatásról, tehetséggondozásról, hitről, közösségi és társadalmi szerepvállalásról beszélgettünk.

Hangok mélyről

„Az ének a lélek kiáradása” – vallja Lovász Irén Kossuth-díjas népdalénekes, néprajzkutató, egyetemi docens, érdemes művész. A háromgyermekes édesanyával eleve elrendelésről, családi hagyományokról, az ősök hagyatékáról, elengedésről, a zene gyógyító erejéről, s az öröklét érezhető jelenlétéről beszélgettünk.

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks