Lélektükör

Isten mindenkinek megbocsát

„Ha Istenre emeljük tekintetünket, ő felemel magához” – vallja Olaj Anett filozófus. Az ötgyermekes édesanyával fiatalkori lázadásról, egy életellenes döntés következményeiről, súlyos lelki vívódásokról és az azokból való gyógyulásról, továbbá a közösségben végzett szolgálattevő mindennapokról beszélgettünk.

Létezésünk ajándék

„Ezen a pályán élethosszig kell tanulni” – vallja Budai Lívia operaénekes. A Pro Cultura Hungarica-díjjal kitüntetett világhírű mezzoszopránnal családi gyökerekről, sorsszerű véletlenekről, a művészi pálya lélektanáról, emblematikus szerepekről és az egész életét végigkísérő Isten-hitről beszélgettünk.

Gondolkodni és beszélni tanítunk

Kiemelkedő színvonalú irodalmi, költői, írói, irodalomtörténészi tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült Halmai Tamás, aki sokak szerint az egyik legtermékenyebb alkotó. Honlapjának mottója szerint: az irodalom akkor is gyógyít, ha nem vagyunk betegek.

Verseny a lehetetlennel

A lehetetlen nem létezik – vallja Vanek Ákos. A világbajnoki harmadik helyezett triatlonistával az élsport emberi határokat feszegető pillanatairól, választott magányról és megnyert igazságról, Isten hívó szaváról és megkeresztelkedéséről a pandémia idején, továbbá a mentős mindennapok szolgálatáról beszélgettünk.

Nem vagyunk többek, mint magvetők

Gyakran hisszük, hogy elég egyetlen megtérés az életünkben és attól kezdve rendíthetetlen a hitünk. Pedig minden nap újabb lehetőséget ad a változásra, hogy a személyes életemben, közösségeinkben, és az egész világon alázattal álljunk meg Isten színe előtt; hogy meglássuk, mennyire rászorulunk szeretetére.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks