Lélektükör

Elhoztam minden kincsemet, mit ingyen adtál nékem

Bach zenéje felemel Istenhez – vallja dr. Kamp Salamon Kossuth-díjas karmester. A Lutheránia Ének- és Zenekar vezetőjével eleve elrendelésről, művészi pályájának főbb állomásairól, a szolgálat fontosságáról, Bachról és kimeríthetetlen életművéről beszélgettünk nagyböjt idején.

Életünk legyen krisztusi

Egy keresztény újságíró olyan munkát tegyen le az asztalra, aminek minden karakteréért felelősséget tud vállalni – vallja Vágvölgyi Gergely újságíró, műsorvezető, politológus. A kétgyermekes édesapával gyermekkori emlékekről, az evangelizáció fontosságáról és legújabb műsoráról beszélgettünk.

Örök fogódzónk a haza, a nemzet, a magyarság

Az öntudatos, büszke nemzetnek van jövője, és van okunk büszkének lennünk múltunkra, eleink tetteire és teljesítményünkre. Szakály Sándor történész, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója vallja ezt, akivel nemzeti ünnepünk kapcsán beszélgettünk hazáról, magyarságtudatról, s arról, hogy a fiatalok érzik-e: magyarnak lenni büszke gyönyörűség.

Jézussal járó altiszt a betegágy mellett

Nekünk, magyaroknak nagyon sok történetünk van évszázadokra visszamenőleg bátor, erős, tisztaszívű harcos példaképekből. A magyar katonák számomra mindig az erőt, a bajtársiasságot, az összetartozást jelentették, ezért már gyermekkoromban megfogalmazódott: közéjük szeretnék tartozni. Örülök, hogy valóra vált az álmom.

A világ Isten szőtte szőnyeg

„Aki a múltját nem ismeri, a jövőjét nem építheti” – vallja Kósa Klára keramikusművész. A Népművészet Mesterével eleve elrendelésről, Kodály Zoltán tanításairól, hagyományőrzésről, Isten-hitről, jelképekről, beszélgettünk szentendrei alkotóműhelyében.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks