Lélektükör

Egy mindenkiért, mindenki Jézusért!

Sifter Gergely a Koppány-völgyi kisváros, Tab plébánosa, de ellátja a bábonymegyeri, a lullai, a sérsekszőlősi, a zalai és a torvaji hívek pasztorálását is. Egyik fő segítője a 85 esztendős Takács Lajos nyugalmazott plébános, akivel a kezdetek óta gyümölcsöző a közös szolgálat.

Az álmok festője

„Mindig higgy az álmaidban!” Egy igazi életművész szavai ezek, aki mielőtt festő lett, volt hentes, taxisofőr, szakács és pókerosztó is. Szeret élni és még inkább adni. Háromgyermekes édesapa, férj és barát. Kereső lélek, aki Mexikóig utazott az álmaiért. Ma egy sikeres belvárosi galériát vezet. Jancsó Zoltán festőművésszel beszélgettünk.

A keresztény emlékezet reményt tápláló erőforrás

Szeretetteljes közösségre talált Kaposváron Petró László református lelkipásztor. A Vámospércsről érkező lelkész egyik fő vágya a lelki építkezés, valamint az, hogy minél több fiatalt csábítson az egyház közelébe. A nyíregyházi születésű lelkész nemcsak kaposvári híveit, hanem a Luxemburgban élő magyar reformátusokat is pasztorálja.

A pandémiáról erkölcsi szempontból

A koronavírus-járvány felforgatta az életünket, mindenkinek változtatnia kellett a szokásain, a hozzáállásán. A helyzetről már sokan szóltak egészségügyi, gazdasági, társadalmi, mentális szempontból. A pandémia azonban súlyos erkölcsi kérdéseket is felvet. Ezekre keressük a választ Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével, morálteológussal.

Jó érzés Isten munkavállalójának lenni

Régóta sikerdarab a Madách Színházban az Én, József Attila című musical, amelynek zeneszerzője Vízy Márton. A fiatal művésznek, akinek az Örvendj, Magyarország című dalt is köszönhetjük, nemzeti ünnepünk alkalmából ítélték oda a Magyar Arany Érdemkeresztet József Attila életének és pályájának méltó emléket állító művei, valamint szerteágazó karitatív tevékenysége elismeréseként.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks