Lélektükör

Művészet a hazáért

A magyar nemzeti művészet táplálkozzon a gyökereiből és induljon ki a népművészetből – vallja Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja, akivel magyarságról, hagyományőrzésről, művészetről, hitről, igazi értékekről beszélgettünk a Józsa Judit Galériában.

Zsigulival a Szaharába

Molnár Attila somogyapáti plébános és barátja, Fáth Gergely a jövő év elején Sierra Leonéba indul, hogy az általuk támogatott kútfúrásnak köszönhetően emeljék némiképp az ott élők komfortját. A Dakar Rally örököse, a Budapest–Bamako égisze alatt megvalósuló kaland ötletét a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottója adta.

Mindenhol otthon

Az otthon ott van, ahol szeretetközösségben élünk – vallja Tolvaly Ferenc. A népszerű íróval és filmrendezővel családjáról, lelki útjairól, kontinenseken átívelő zarándoklatokról, új regényéről és könyveiről, filmjeiről, a jezsuita lelkiségről és megtalált válaszokról beszélgettünk.

Temetőink üzenete

A temető az emberiség lelkiismeretének fokmérője, kultúrájának, civilizációjának kifejezője. Nemcsak sírok összessége, hanem közösségi hely is. Kapcsolat élők és holtak között. Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója, az Országos Temetkezési és Ipartestület elnökségi tagja tartja ezt.

Isten kegyelméből

„Úgy érzem, az éneklés által tudom Isten dicsőségét a leginkább hirdetni” – vallja Gál Erika operaénekesnő. A Magyar Állami Operaház mezzoszopránjával szentföldi útjáról, alázatról, példákról és példaképekről, nagy szerepekről, igaz barátságról, családról, művészi hitvallásról beszélgettünk.

Támogatóink

 

 

 

 

1%

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks