Lélektükör

A pandémiáról erkölcsi szempontból

A koronavírus-járvány felforgatta az életünket, mindenkinek változtatnia kellett a szokásain, a hozzáállásán. A helyzetről már sokan szóltak egészségügyi, gazdasági, társadalmi, mentális szempontból. A pandémia azonban súlyos erkölcsi kérdéseket is felvet. Ezekre keressük a választ Veres András püspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével, morálteológussal.

Jó érzés Isten munkavállalójának lenni

Régóta sikerdarab a Madách Színházban az Én, József Attila című musical, amelynek zeneszerzője Vízy Márton. A fiatal művésznek, akinek az Örvendj, Magyarország című dalt is köszönhetjük, nemzeti ünnepünk alkalmából ítélték oda a Magyar Arany Érdemkeresztet József Attila életének és pályájának méltó emléket állító művei, valamint szerteágazó karitatív tevékenysége elismeréseként.

Csepp a tengerben

Minden embernek van egy missziója – vallja dr. Fodor Réka. A kétgyermekes orvos édesanyával, tizenkét éves kori álmáról, súlyos balesetéről, külföldi utcazenélésről, az élő Istennel való igazi találkozásról és élete fő missziójáról, Afrikáról beszélgettünk, mielőtt újabb útra indult volna a fekete kontinensre.

A fiatalok is erősödésre és összetartó lelki közösségre vágynak

Huszonhárom települést lát el Arató János Lóránd evangélikus lelkész, aki a nagyhéten közösségi alkalmakon eleveníti fel a húsvéti ünnepkör eseményeit, s mivel az idei év az evangélikus egyházban – a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódóan – az Úrvacsora Éve, szeretne előadásokat tartani az úrvacsora szentségéről.

Jelek vonzásában

Orvosnak készült, végül a művészi pályát választotta. Megtanult hegeszteni, csellózni és szaxofonozni is, csakhogy szerepeit még hitelesebben játssza. Az elsők között vehette át a Magyar Filmakadémia életműdíját. Színházi alakításainak száma száznál is több. Családról, színházról, templomi élményekről, az elengedés fájdalmáról, megélt csodákról és szeretetről mesélt.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks