Lélektükör

Egy szenvedélyes művész

Művész, tanár, háromgyermekes édesanya. Szenvedélyes ember. Hisz a Teremtőben, tudja mi a dolga a világban. Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel beszélgettünk.

A bajnok útja

Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásszal sportolói pályafutásáról, kitartásról, sorsszerűségről, újrakezdésekről, felelősségről, apaságról, boldog pillanatokról beszélgettünk.

Jelet hagyni magunk után

Az anyagnak megvannak a maga törvényszerűségei; az alkotó csak közvetítője a formának, és alkotás közben a művész mintegy az anyag és a forma párbeszédének színterévé válik. Kicsit furcsa, de szinte olyan ez, mintha az alkotón keresztül a forma „szólna” az anyaghoz, az anyag pedig olykor „visszabeszél”. Optimális esetben ez a párbeszéd vezethet a mű megszületéséhez.

Érteni kell a gyermekek nyelvén

Harminchét éves lesz, jóllehet tízet bátran letagadhatna életkorából. Barátságos mosolya enyhítően hat a segítségre váró, riadt szülőkre, gyerekekre, akik szeretnék, ha mielőbb múlt időben beszélhetnének a betegségről. Dr. Simon Gábort, a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház gyermekorvosát a Családháló közössége a 2018-as év kórházi gyermekorvosa kitüntető címmel ismerte el.

Isten mindig velem van

Hiszem, hogy azért is vagyunk itt a Földön, hogy az Istent mutassuk meg a szeretetünkben, vallja Sümegi Eszter. A Kossuth-díjas operaénekessel, az isteni gondviselés érezhető jelenlétéről, nagy szerepekről, művészi hitvallásról, tanításról, hitről és az élet örömeiről beszélgettünk.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks