Lélektükör

Egymást szeretni, elfogadni és segíteni

A példaképek minden időben fontosak – vallja Oláh Zoltán Kossuth-díjas balettművész, akivel családról, pályatársakról, nagy szerepekről, küzdelmekről, igazságkeresésről és a megtalált békéről beszélgettünk.

A belső csönd kitágítja a zártságot

Azt tervezte, ha át kell adnia a taszári plébániaépületet, ahol a megyeszékhely zaja elől visszavonulva élt sok éven át, beköltözik majd a zselickislaki Zselic Katolikus Idősek Otthonába. Amikor viszont kiderült, hogy „helyből” választott új főpásztort Ferenc pápa, Balás Béla kaposvári püspök – akit sokan Beton atyaként ismernek és tisztelnek –, maradt megszokott helyén.

Kincseket bíztak ránk...

A Somogy Megyei Közgyűlés évről évre elismeri azokat, akik életművükkel, kiemelkedő tevékenységükkel maradandót alkottak. Az idei tizenegy kitüntetett közül négyen osztották meg gondolataikat magyarságról, kötődésről, istenhitről, misszióról Kincseket bíztak ránk címmel a Vármegyeházán rendezett kerekasztal-beszélgetés keretében.

Művészet a hazáért

A magyar nemzeti művészet táplálkozzon a gyökereiből és induljon ki a népművészetből – vallja Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja, akivel magyarságról, hagyományőrzésről, művészetről, hitről, igazi értékekről beszélgettünk a Józsa Judit Galériában.

Zsigulival a Szaharába

Molnár Attila somogyapáti plébános és barátja, Fáth Gergely a jövő év elején Sierra Leonéba indul, hogy az általuk támogatott kútfúrásnak köszönhetően emeljék némiképp az ott élők komfortját. A Dakar Rally örököse, a Budapest–Bamako égisze alatt megvalósuló kaland ötletét a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottója adta.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks