Lélektükör

Tiszta forrásból

Értéket adni és példát mutatni, csak is tiszta forrásból lehet – vallja ezt Sebestyén Márta. A Kossuth-, Liszt Ferenc- és UNESCO-díjas népdalénekessel a zenén túl családi örökségről, hagyományőrzésről, Kodályról, korunk nehézségeiről, igaz barátságról és művészi hitvallásról beszélgettünk – tisztán és őszintén.

Tánc egy életen át

Pártay Lilla a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, koreográfus. A Művésznővel otthonában beszélgettünk a táncon túl, családi örökségről, kitartásról, az alkotás gyönyörűségéről, művészi hitvallásról.

Egy szenvedélyes művész

Művész, tanár, háromgyermekes édesanya. Szenvedélyes ember. Hisz a Teremtőben, tudja mi a dolga a világban. Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművésszel beszélgettünk.

A bajnok útja

Berki Krisztián olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásszal sportolói pályafutásáról, kitartásról, sorsszerűségről, újrakezdésekről, felelősségről, apaságról, boldog pillanatokról beszélgettünk.

Jelet hagyni magunk után

Az anyagnak megvannak a maga törvényszerűségei; az alkotó csak közvetítője a formának, és alkotás közben a művész mintegy az anyag és a forma párbeszédének színterévé válik. Kicsit furcsa, de szinte olyan ez, mintha az alkotón keresztül a forma „szólna” az anyaghoz, az anyag pedig olykor „visszabeszél”. Optimális esetben ez a párbeszéd vezethet a mű megszületéséhez.

Támogatóink

 

 

 

 

1%

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks