Lélektükör

Érteni kell a gyermekek nyelvén

Harminchét éves lesz, jóllehet tízet bátran letagadhatna életkorából. Barátságos mosolya enyhítően hat a segítségre váró, riadt szülőkre, gyerekekre, akik szeretnék, ha mielőbb múlt időben beszélhetnének a betegségről. Dr. Simon Gábort, a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház gyermekorvosát a Családháló közössége a 2018-as év kórházi gyermekorvosa kitüntető címmel ismerte el.

Isten mindig velem van

Hiszem, hogy azért is vagyunk itt a Földön, hogy az Istent mutassuk meg a szeretetünkben, vallja Sümegi Eszter. A Kossuth-díjas operaénekessel, az isteni gondviselés érezhető jelenlétéről, nagy szerepekről, művészi hitvallásról, tanításról, hitről és az élet örömeiről beszélgettünk.

Ezért az álomért érdemes felkelni...

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara keresztény szemléletű vezető szakirányú továbbképzést hirdetett tavaly, ám akkor még nem volt prognosztizálható, lesz-e halló fül, kellő fogékonyság e lehetőségre. Dr. Kőműves Zsolt szakfelelős, az egyetem gazdaságtudományi karának docense szerint az új képzés szerencsére beváltotta a reményeket.

A belső béke útjain

Nagy-Kálózy Eszter színművész szerint a belső béke minden nehézségen átsegít. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésszel szerepekről, érzésekről, színházról, családról beszélgettünk a Centrál Színházban.

Szolgálatra szegődött

Prof. dr. Rosta István egyetemi tanár, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kaposvári csoportjának alapító elnöke Kaposvár díszpolgára lett január 23-án, a város napján. A hetven feletti tudománytörténész vallja: Isten kegyelme mindvégig vele volt és vele is marad, a Szentlélek tüzét, életalakító hatalmát mindig érezte.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks