Lélektükör

A gyermekkor hangulata

„Életünk végéig tanulunk” – vallja Vass Norbert író, szerkesztő. Az ifjú írógeneráció kiemelkedő alakjával meghatározó gyermekkori emlékekről, a közösségi lét építő fontosságáról, a sport tanításairól, a hit megtartó erejéről, Indiáncseresznye című könyvéről, továbbá történelmi és társadalmi felismerésekről beszélgettünk.

Munka, hit, szeretet

Életünk próbatételein csak is Isten tud átvezetni bennünket – vallja Kemenes Edith vállalkozó. A Kemenes Cukrász Manufaktúra alapítójával a munka szeretetéről, Istenbe vetett mély bizalmáról és a napjainkra országos hírűvé vált családi vállalkozásáról beszélgettünk advent idején.

A szeretet cselekvő

A személyes tanúságtételben hisz Földi-Kovács Andrea Táncsics Mihály-díjas újságíró, műsorvezető. A népszerű televízióssal ifjúkori lázadásról, útkeresésről, mély hitének forrásáról, tanítók és szentek bölcsességeiről, Credo című műsoráról és jelen küldetéseiről beszélgettünk.

A segítségnyújtás a szeretet egyik legmagasabb dimenziója

„Hiszem, hogy aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért” – vallja dr. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. A négygyermekes édesanyával családi gyökerekről, szolgálatról, Istennel való kapcsolatáról és a járvány következtében árván maradt gyermekek megsegítéséről beszélgettünk.

A beszélgetés a legfőbb evangelizációs eszköz

Dallos Tamás, fiatal komlói plébános azt vallja: az emberi szívekhez a legrövidebb út az egyenesség és az egyszerűség, s a humor a legjobb orvosság fásultság ellen. A helyi katolikus iskola püspöki biztosaként arra készül, hogy a Veni Sanctén, vagyis a tanévnyitó szentmisén a bizalomról, s a bátorító jelenlét reményteli öröméről beszéljen.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks