Lélektükör

Ezért az álomért érdemes felkelni...

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara keresztény szemléletű vezető szakirányú továbbképzést hirdetett tavaly, ám akkor még nem volt prognosztizálható, lesz-e halló fül, kellő fogékonyság e lehetőségre. Dr. Kőműves Zsolt szakfelelős, az egyetem gazdaságtudományi karának docense szerint az új képzés szerencsére beváltotta a reményeket.

A belső béke útjain

Nagy-Kálózy Eszter színművész szerint a belső béke minden nehézségen átsegít. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésszel szerepekről, érzésekről, színházról, családról beszélgettünk a Centrál Színházban.

Szolgálatra szegődött

Prof. dr. Rosta István egyetemi tanár, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kaposvári csoportjának alapító elnöke Kaposvár díszpolgára lett január 23-án, a város napján. A hetven feletti tudománytörténész vallja: Isten kegyelme mindvégig vele volt és vele is marad, a Szentlélek tüzét, életalakító hatalmát mindig érezte.

A közösségépítő

Juhász Anna a modern kori irodalmi szalonok újraindítója és háziasszonya. Hagyományokról és szülői örökségről, küldetéstudatról, felnőttkori hitről, élő kapcsolatokról és a család megtartó erejéről beszélgettünk a Hadik kávéházban.

Isten ma is csodák láncolatával vezeti népét

Húsz éve került a védett löszpincesoráról ismert Szóládra Hajdú Zoltán Levente református lelkipásztor, ahol – bátran kijelenthetjük – egy halni készülő gyülekezetet élesztett fel Csipkerózsika-álmából. Tudjuk: Isten előtt nincs lehetetlen, s ma elmondhatjuk: virulens református közösség él ezen az alig több mint félezres somogyi településen.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks