Lelkiség

Bennünk a Lélek imádkozik

A Szentlélek imádkozik bennem, a bensőmben, amelyet Avilai Szent Teréz egy várkastélyhoz hasonlít, ahol sok lakás van, és a kastély legbensőbb részében lakik a Király, vagyis Isten. Hozzá kell eljutnom kalandos utakon, melyeket szívemben teszek, hogy földerítsem, hol lakik bennem az én Királyom és Istenem.

Krisztus kincse

Nemrég hallottuk a hírt, hogy Kínában beomlott egy aranybánya. Némelyeket sikerült élve kimenteni, némelyek viszont életüket vesztették a mélyben. Nincsen új a Nap alatt, kincskeresők voltunk és azok is maradtunk, mivel a kincsek mágnesként vonzanak minket.

Minőségi idő Istennel

Mit jelent az ima Szent Teréznél? Személyes szeretetkapcsolatot a Szentháromság egy Istennel. Olyan mély barátságot, amelyben az imádkozó eljut az élő hitre, reményre és szeretetre, a kegyelem segítségével.

Új bort új tömlőbe

Ebben az új évben igenis új életet kell kezdeni, mert az újbort új tömlőbe kell tölteni – idézte magában Jézus szavait. Isten bora a jó hír, az örömhír az Úr kedves esztendejéről, gyógyító szeretetéről, valóban új tömlőbe, új formába kívánkozik. A régi, görcsös megfelelni akarás helyett derűs, szerető szárnyalás és bátorítás szükséges gyógyírként a lélek sebeire.

Szent Teréz imaiskolája

Nagy éhség van ma a transzcendenciára. Most, amikor már úgy tűnik, nem lehet fokozni a földi élvezeteket, amelyek egy karnyújtásnyira vannak szinte mindenkitől, az ember megcsömörlik ezektől, mert kezdettől fogva a Végtelenre irányított. A Végtelen utáni vágyát csak Teremtője töltheti be, az ideig való javak élvezete pedig még inkább növeli belső éhségét.

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks