Lelkiség

Krisztus feltámadt!

A húsvét minden ünnep forrása, mert ha Krisztus nem támadt volna fel, akkor nem lenne mit ünnepelnünk most.

Hol vagy?

Nem egyszer tűnődtem a kérdésen, és biztos, hogy nem voltam egyedül vele, vajon mi lett volna az emberiség sorsa, ha a bűnbeesés után az első emberpár bocsánatot kér Istentől, ahelyett hogy elrejtőzik.

A böjt útján járva

Világunkban, ha valaki vinni akarja valamire az életben, hamar felismeri, hogy folyamatosan képeznie kell magát. Az iskolapadból nem lehet egykönnyen kikerülni, sokszor felnőtt fejjel is fontos és elvárt a továbbtanulás, önmagunk fejlesztése, az új ismeretek megismerése azért, hogy le ne maradjunk, és a világ el ne szaladjon mellettünk.

A kincsek kincse

Életünk summája is lehetne a mondás, miszerint embernek lenni annyi, mint kincset keresni. A kincs ez esetben gyűjtőfogalom, mely magában foglalja mindazt, ami születésünktől halálunkig boldogít bennünket. Vannak materiális és spirituális kincsek, melyek birtoklása egyaránt fontos nekünk.

Segítő idő

Minden új esztendő kezdetén ajtónkon kopogtat a félelem és a remény. Félünk a láthatatlan időtől, mely mintegy szorgos ószeres, feneketlen zsákjába gyűjti elmúlt napjainkat, sőt éveinket, s az öregség és az elmúlás rémével fenyeget bennünket.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks