Maszk elé rejtett szentek

Napjaink legjellemzőbb, mindenki által hordott „ruhadarabja” a szájat és az orrot eltakaró maszk. Egy éve a kézfertőtlenítő mellett mindenki legalább egy tartalékot hord belőle a táskájában. Édesanyám egy időben a maga varrta maszkokból osztott a tömegközlekedés járatain a maszk nélkül utazóknak, nehogy büntetést kelljen fizetniük.

 

Maszkban járunk az utcán, hordjuk az üzletekben, a munkahelyünkön, sőt még a templomban is viseljük.

De hála Istennek még „elmaszkírozva” is egymás szemébe tudunk nézni, és onnan sok mindent kiolvashatunk. S ha mégsem bíznánk abban, hogy mások jól olvasnak a szemünkből, léteznek maszkok, melyekkel lelkiállapotunkat, a maszkviselésre vonatkozó véleményünket is ki tudjuk fejezni, vagy egyéb közlendőnket is kifejezésre tudjuk juttatni. Egy hölgy maszkján a következő feliratot olvastam: Piros rúzst viselek.

Elgondolkodtam: ha a maszk a legújabb reklámfelület, és annak viselésével kiállhatunk magyarságunk, egyesületünk mellett, felhívhatjuk mások figyelmét iskolánkra, egyetemünkre, egy-egy termékre, szolgáltatásra, cégre, akkor hitvallás is lehet a maszk. Hála Istennek ötletemmel nyitott kapukat döngetek. Az interneten körülnézve találtam maszkot Luther-rózsával, „IC XC NI KA” (Jézus Krisztus győz) felirattal, szentírási idézettel vagy éppen Magyar Katolikus Egyház felirattal.

„Akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom Mennyei Atyám előtt” (Mt 10,32). Hordjuk hát a maszkon a szenteket, hogy a maszk mögött magunk is szentté válhassunk.

Rochlitz Bernadett

 

 

 

 

2021-05-21

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks