Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

A nyári hőségben minden alkalmat megragadunk, hogy hűtsük magunkat. Keressük az árnyékot, fejest ugrunk a Balatonba vagy beállunk a hideg zuhany alá. És valljuk meg, ilyenkor segíthet egy pohár hideg sör is.

 

Egy biciklitúra alkalmával is a felfrissülést keresve rendeltünk társaimmal egy-egy pohár sört. A felszolgáló, amikor elém tette a képen látható poharat, felkiáltottam: rejtőzködő szent!

A szentek égi segítőink, s a békésszentandrási Szent András Sörfőzde is – honlapja tanúsága szerint – különleges segítségnyújtásra szánta el magát. Egy összefogás eredményeként megalkotott a nevében a templomos lovagoknak emléket állító nedűt, melynek megvásárlásával „támogathatjuk a világ számos pontján lerombolt iskolák, templomok és kegyhelyek helyreállítását, iránymutatást adva szolidaritásból, keresztényi szeretetből”. A projekt megálmodói rá akartak világítani „nem csak hazánkban, de az egész világon a keresztény hit és értékek védelmének fontosságára, megőrzésére”.

Szerettem volna többet megtudni a segítségnyújtás módjáról, ezért kérdéseimet elküldtem a kézműves sörök előállítójának sajtókapcsolatokkal megbízott brand manageréhez. Érdeklődtem a sörfőzde és a Hungary Helps program közti együttműködés indíttatásáról, a segítségnyújtás mértékéről, valamint arról, mely konkrét újjáépítések vagy egyéb projektek jutottak támogatáshoz a Szent András fémjelezte sör megvásárlása nyomán. Válasz sajnos nem érkezett.

Ennél is sajnálatosabb, hogy az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Programért Felelős Államtitkárságtól megtudtam, hogy az ügylet egy sajtótájékoztatóban kimerült, a nemes céllal megalkotott sör kereskedelmi (üzleti) forgalomba nem került.

Pedig mennyivel felemelőbb lett volna egy pohár hideg sörrel nemcsak önmagunkat lehűteni, hanem szolidaritásunkat is kimutatni szenvedő embertársaink felé.

Rochlitz Bernadett

 

 

2022-08-07

 

 

 

 

 

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks