Szemle

A hit vitaminjai

Jézus földi életének tárgyi nyomaival találkozva kétely lopakodik az emberek szívébe. Ferenc pápa egy ifjúsági találkozón azzal biztatta a fiatalokat, hogy ne féljenek a kételyektől, azok vitaminként szolgálhatnak hitük megtalálásához. Felnőttként magunk is élhetünk ezzel a módszerrel, amíg hitünk kételyekkel hadakozik, hogy egy-egy ereklye valóságos-e vagy hamis.

Megmentett mesekincs

Fésűs Éva meseíró egyszer megjegyezte: nagyon szeretné, ha a szülők legalább napi tíz percet áldoznának arra, hogy meséljenek a gyerekeiknek. A Magyar Olvasástársaság tervei között szerepel egy olyan mozgalom elindítása, mely során apa, anya, nagymama, nagypapa, gyermek és unoka egyaránt élményhez jut. A mesélés semmi máshoz nem hasonlítható, lelki-szellemi élményéhez.

Párbeszédkísérlet civilizációnk megmentéséért

Különös filozófiai munka született azzal a céllal, hogy megmentse a napjainkban talán legmélyebb válságát élő nyugati civilizációt, amelynek akár a fennmaradását is kétségessé tehetik összefonódó erkölcsi-politikai, önromboló elméletei és az ezeket követő gyakorlati megoldások.

Egy szívszorító apa-fiú történet

Az örökbeadás (Nowhere special) című 2020-as filmdráma az egyik legszebb és legmeghatóbb apa–fia kapcsolatot feldolgozó alkotás, amit valaha láttam. A korábban Oscar-jelölt Uberto Pasolini – aki semmilyen rokonságban nem áll a híres olasz rendezővel, Pier Paolo Pasolinivel – egy angol napilap, a Daily Mail hasábjain talált rá a film alapjául szolgáló történetre.

Krisztus katonái Magyarországon

A Jezsuiták Magyarországon című kötet elsőként vállalkozott arra, hogy a rend hazai történetét elénk tárja. Az enciklopédikus igénnyel készült műben neves történészeknek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya tagjainak és munkatársainak köszönhetően elevenedik meg jezsuiták gazdag öröksége.

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks