Szemle

ÁdámÉva

Iványi Marcell ÁdámÉva című balettjével próbálja világgá kiáltani: valami nincs jól, valami átíródott, ami nem az emberiség javát szolgálja. „Minden Egész eltörött / Minden láng csak részekben lobban, / Minden szerelem darabokban” – mondhatnánk Adyval, de József Attila igaza is idekívánkozik: ha mindez így, változatlanul marad, valóban „meggörbül a világ gyémánttengelye”.

Anna örök

A kötet kézen fogja olvasóját, s arról tudósít, miként lett a józsefvárosi gangra kitett sámlin trónoló, meleg tekintetű kislányból a kortárs irodalom kiemelkedő alakja, ha úgy tetszik, a nemzet „nagyasszonya”, aki gondolattal, szóval és cselekedettel oly sokat tett az ország szellemi-lelki életének megújulásáért.

Máglyán a hit

A történet 1950-ben játszódik, amikor június 8-dikáról 9-dikére virradóan az ÁVH, a kommunista diktatúra erőszakszervezete egyetlen éjszaka alatt 11800 embert hurcolt el erőszakkal a kolostorokból, rendházakból, mert tudta, hogy az egyház intelligenciája veszélyes rá nézve, hisz ha nem rombolja le ezt a szervezetet, akkor hatása miatt a jövő generációja nem lesz kommunista, szocialista.

Cetnézőben...

Ifj. Lőrincz Ferenc a Természet és tudomány (egyedi) kategóriában A Cet és az Emberekcímű képét 1. díjjal jutalmazta a zsűri, így már négyre nőtt első díjainak száma, amelyet a Magyar Sajtófotó Pályázaton zsebelt be víz alatti felvételeivel.

Már nem csak online szép a szép...

Értelmet és érzelmet egyaránt megmozgató tárlattal nyílt újra a közelmúltban a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája. Az épület ugyanis több mint egy éven át felújítás miatt zárva volt, ám az első emeleti aula most ismét rangos kollekcióval fogadja a látogatókat.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks