Szemle

Számadással Istennek tartozom

A reformáció 500. évfordulója alkalmából jelent meg az első magyar regény Kálvin Jánosról. Tóth-Máthé Miklós Debrecenben élő író történelmi munkái sorában korábban is szerepeltek a hazai reformáció olyan jelentős alakjai, mint például Méliusz Juhász Péter, Károli Gáspár, Szenci Molnár Albert.

A misszió

Amikor filmezni vágyunk, legtöbbször valami újdonságot keresünk. Sokszor annyira megtetszik egy film, és olyan nagy hatással van ránk, hogy utána is sokat emlékezünk rá, eszünkbe jut egy-egy helyzetben, vagy csak tovább járnak körülötte a gondolataink. Szeretnénk újra megnézni, figyelni a részletekre, megint hatása alá kerülni, és új aspektusokat felfedezni benne.

Anyám tyúkja 1-2.

„A költői művek vagy költői szövegek általános elnevezése a költemény, a rövidebb költői művek megkülönböztető neve a vers. Formája szerint valamennyi költői művet verses vagy versben írt alkotásnak nevezik, szemben a prózai vagy prózában írt művekkel” – írja a Wikipédia. A versolvasás napjainkban már idejemúlt tevékenységnek számít.

Szívében néha elidőz Júdás és a szelíd Jézus

„Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért, de aki kitart mindvégig, az üdvözül.” (Mt 10, 22) „Mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van. De azt, aki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom Atyám előtt, aki a mennyekben van.” (Mt 10, 32–33)

Néhány mérsékelten józan gondolat

Rezsőházy Rudolf két világ vándora: két tudományos akadémia – a belga és a magyar – tagja. Kétféle, bár egymástól nem idegen gondolkodásmód birtokosa, gyakorló tudósa, és két Krisztus-követő vallás – már ha szabad így leegyszerűsíteni a helyzetet – mesteri tudora.

Támogatóink

 

 

1 %

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks