Szemle

A Biblia huszonkét figyelemre méltó nőalakja

Csatlakozva a Bibliai nők című kötet három szerzőjéhez, vegyük szemügyre az örökérvényű Könyvben szereplő gyengébb nemet.

Perlekedő zsoltár

Vannak írók, akik távol maradnak a fórumoktól, nem járják kézirataikkal a szerkesztőségeket, könyvkiadókat. Élnek otthonuk csendjében, jegyezve naponta mikro- és makrovilágukról fontosnak vélt gondolataikat. Ilyen volt Antal József költő, római katolikus lelkipásztor, népénekkutató, karnagy és zeneszerző.

Pilátus - a nem jól szeretés drámája

Szabó Magda legkeserűbb, legsötétebb regényeként is emlegetett Pilátus főhőse Szőcs Anna, aki egy sok évtizedes, nagy egységben megélt házasság után megözvegyül. Szinte fel sem ocsúdik szeretett férje halálából, rögtön a temetés után tényként közli vele lánya, Iza, hogy már el is adta a szülői házat, hogy magához költöztesse Budapestre.

Az evolúció misztériuma

A „Személyes Szeretet” vonzásában fogant Sipos Imre, a miklósi Szent János Apostolról és Remete Szent Pálról Nevezett Szerzetesek tudós papja Az evolúció misztériuma című kötete – címlapján egy gyönyörű orchidea közeli fotójával, s e virág vissza-visszatérő eleme a tudományos alapozottsággal megírt műnek –, mellyel a szerző missziót teljesít: evangelizál.

Az ő örömhírei

Míves kötetet adott barátai kezébe Csermely Tibor Az én örömhíreim címmel. Ebbe írásait gyűjtötte egybe azzal a szándékkal, hogy teljesítse legfőbb irodalmi célját: „felmutatni és bizonyítani, hogy az irodalomnak a keresztény évszázadok során ihletője volt a Szentírás és mindaz az eszmeiség, ami a keresztény szemléletet és magatartást táplálja.”

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks