Tiszta szándékkal

Az egri születésű Botz Domonkos az utóbbi években tűnt fel verseivel, novelláival hazai és külföldi lapokban, folyóiratokban. Közel harminc esztendeig a polgári repülésben dolgozott, s emellett folytatott írói-újságírói tevékenységet, jelenleg több lap szerkesztője.

 

     Művelődésszervezői ténykedésének legtartósabb bizonyítéka az az irodalmiest-sorozat, amit egy óbudai szállodában 2008 óta vezet. Első verseskötete Elengedett kézzel címmel jelent meg 2012-ben, a legutóbbi, Amikor a bohóc felzokog című pedig a 85. Ünnepi Könyvhéten látott napvilágot. Több antológia szerzője, szerkesztője.

     Nagyjából ennyi tudható az életének 63. évébe lépett szerzőről, de életrajzi tényadatainál beszédesebbek az írásai. Verseinek ernyedetlenül tiszta szándéka még akkor is kétségbevonhatatlan, amikor a társadalmi környezet keserűbb pillanatait beletörődően veszi tudomásul, ám jobban érvényesülnek lírájának bizakodást sugalló gondolatai. Áprily Lajos és Szabó Lőrinc hangulatainak hatása észlelhetően nemes és érzékeny lelki tényező. A költő ismeri Istent, amit tetőtől talpig földisége is képtelen rejteni. Hétköznapiságában fakulatlan hitét hirdetik a keresztek, mintegy fénypontok ama bizonyos alagút végén, ahol Isten várakozásában bízik–reménykedik a Teremtőhöz visszavezető úton.

     Magyarázatokra nem szoruló verseinek belső fonalvezetése beszédesebb a külsődleges megítélésnél.

Zsirai László

 

Botz Domonkos verseit itt olvashatják

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

      Önnek ajánljuk

 

 

   Tegyünk a békéért!

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks