Vélemény

Születés, megmaradás

„Végső érvként hadd mondjam el egy illúziómat, amely azt hiszem, általános. Félünk a haláltól. S a halállal szemben a halhatatlanság lehetőségével áltatjuk magunkat. A társadalmi halhatatlanság azonban sajnos, csak kevés embernek adatik meg. Van viszont a halhatatlanságnak egy hétköznapibb, de sokkal emberibb megnyilvánulása: a gyermek, a gyermekek.

Mi a fontos? - Télapótól a paleo mikulásig

A Magyar Nemzet 2015. november 21-i hétvégi mellékletét lapozgatva ezzel a címmel – Csokoládédömping: a minőség a fontos – találkozhat az olvasó. A cikk lényege, ha jól veszem ki a magam elmaradott konzervativizmusával, hogy körképet adjon a folyó évi ünnep csokoládékínálatából, azok minőségéről, és hevenyészett jó tanáccsal szolgáljon a potenciális vásárlóknak.

Évközi vasárnap

„Kedves Dr. Pálmai Tamás” – kezdődik a szokásos módon Surján László levele. Aztán így folytatja: „Szombat délelőtt van. Két tele szatyorral a kezemben bóklászok megszokott piacomon: kell-e még valamit venni? Mélázásomból egy ismeretlen asszony riaszt fel.

Vákuum?

A vákuum egy olyan térfogat, ami lényegében nem tartalmaz anyagot. A szó latin eredetű jelentése: „üres, valamitől megfosztott, szabad” rész, jóllehet egy tér soha nem lehet teljesen üres. A „tökéletes vákuum”, mint olyan inkább csak filozófiai fogalom. Valóságban még soha nem figyeltek meg ilyet, és talán nem is lehetséges.

Hittel, tollal, szikével

Forró júniusi nap 1956-ban Pécsett. A Megyei Tanács kapuján egy ötvenéves férfi fordul ki a Széchenyi térre. A megye szülész–nőgyógyász főorvosai részére összehívott értekezletről távozik döbbenten. Tudja, az imént megismert 1047/1956 (VI.3) számú minisztertanácsi határozat a terhességmegszakítás liberalizálásáról addigi orvosi élete összeomlását jelentheti.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks