Vélemény

Iránytűnek lenni

A keresztény értelmiség felelősségéről és feladatairól az Európai Parlamentből nézve

Lehajolva

Minap Pesten jártam. Bokros teendőim mellett nagyfiamhoz is eljutottam. Ahogy a társasház (kertvárosi környezetben, relatív kulturált részében a fővárosunknak) ajtaján belépni engedett az automatika egy idős hölggyel találkoztam, aki a félhomályos folyosón láthatóan nagyon keresett valamit a földön.

Tükör és görbéje

Talán furcsa, hogy az én tollamból kerül ki az alábbi írás, de hiszem, hogy humorérzék nélkül mit sem ér az élet, és hogy ha néha magunk nem nézünk a görbe tükörbe, ha nem ismerjük fel az önirónia olykor felettébb szükséges voltát, akkor élhetünk komoly szakemberként ugyan, de az elkerülhetetlenül komorrá válásunk nem marad el. És akkor bizony olyanok leszünk, mint a vakbélgyulladás.

Születés, megmaradás

„Végső érvként hadd mondjam el egy illúziómat, amely azt hiszem, általános. Félünk a haláltól. S a halállal szemben a halhatatlanság lehetőségével áltatjuk magunkat. A társadalmi halhatatlanság azonban sajnos, csak kevés embernek adatik meg. Van viszont a halhatatlanságnak egy hétköznapibb, de sokkal emberibb megnyilvánulása: a gyermek, a gyermekek.

Mi a fontos? - Télapótól a paleo mikulásig

A Magyar Nemzet 2015. november 21-i hétvégi mellékletét lapozgatva ezzel a címmel – Csokoládédömping: a minőség a fontos – találkozhat az olvasó. A cikk lényege, ha jól veszem ki a magam elmaradott konzervativizmusával, hogy körképet adjon a folyó évi ünnep csokoládékínálatából, azok minőségéről, és hevenyészett jó tanáccsal szolgáljon a potenciális vásárlóknak.

Támogatóink

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks