Vélemény

Tedd a jót!

Tedd a jót, s beszélj róla! Ezt a gondolatot kötötte lelkünkre egyik regionális összejövetelünkön Osztie Zoltán, a KÉSZ egykori elnöke. Akkor nem igazán tudtam azonosulni a gondolattal, hiszen miféle dolog az, hogy teszek valami szerintem jó dolgot, és még el is dicsekszem vele: hadd tudjanak róla minél többen. Lehet, hogy mások nem is tartják jónak?

Foci

Jó volt június 22-én este magyarnak lenni. Így fogalmaztuk meg egy barátommal azt, ami a lelkünkben lakott akkor, és azóta is ott él, hál’ Istennek. A békési kulturális központ kivetítőjén néztük együtt a meccset. A magyar csapat eredményes szereplése nyomán felszabadult állapotban gondolkodtam el sok mindenen. Komoly dolgokon is.

Iránytűnek lenni

A keresztény értelmiség felelősségéről és feladatairól az Európai Parlamentből nézve

Lehajolva

Minap Pesten jártam. Bokros teendőim mellett nagyfiamhoz is eljutottam. Ahogy a társasház (kertvárosi környezetben, relatív kulturált részében a fővárosunknak) ajtaján belépni engedett az automatika egy idős hölggyel találkoztam, aki a félhomályos folyosón láthatóan nagyon keresett valamit a földön.

Tükör és görbéje

Talán furcsa, hogy az én tollamból kerül ki az alábbi írás, de hiszem, hogy humorérzék nélkül mit sem ér az élet, és hogy ha néha magunk nem nézünk a görbe tükörbe, ha nem ismerjük fel az önirónia olykor felettébb szükséges voltát, akkor élhetünk komoly szakemberként ugyan, de az elkerülhetetlenül komorrá válásunk nem marad el. És akkor bizony olyanok leszünk, mint a vakbélgyulladás.

Támogatóink

 

 

 

 

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks