Versben áldott szavakkal

Költői indulásunk életkora egyezik, mindketten 17 évesen publikáltuk első írásainkat. A soponyai születésű Saitos Lajos (1947) iskolai végzettségei szerint energetikus és újságíró.

 

Versei a Szignál című antológiában nyertek először szélesebb nyilvánosságot egy fiataloknak kiírt pályázat következményeként, a zsűriző szaktekintélyek, Ratkó József és Vasy Géza jóvoltából. Több alternatív napilap alapítója, a Győri Rádió tudósítója, és huzamosabb időn át a Fejér Megyei Hírlap munkatársaként hosszú éveken át a Hitélet című rovat vezetője volt. Jelenleg nyugdíjasként a székesfehérvári Vár című folyóirat olvasószerkesztője. A Magyar Írószövetség tagja. Több alkalommal részesült Lánczos Kornél – Szekfű Gyula-ösztöndíjban, 2012-ben Napút Nívódíjat kapott.  

Versei olyan rangos folyóiratokban találtak otthonra többek között, mint a Vigilia, a Confessio, az Életünk, a Somogy és hosszasan sorolhatnám. Első – verseket, versfordításokat tartalmazó ‒ kötete 1993-ban jelent meg Elvetélt ünnepeink címmel, legutóbb pedig A tizenegyedik parancsolat című 2018-ban.

Református vallását állhatatosan gyakorolja, hitét versben áldott szavakkal szavatolja. Tekintete követi a hétköznapok filozófiáját, környezetéből merített valóságos témáiban a felszín alattit-felettit idézi meg tanulságos tudósításként az okulóknak, akik időnként a költészet varázslatos világába merítkezve fürdenek a boldogság reményének napsütésében.   

Zsirai László

 

Saitos Lajos verseit itt olvashatják

 

 

2019-01-09

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

 

1%

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks