Versek, imára kulcsolt kézzel

Budatétényben született, 1943-ban. Gyerekkorának jó részét a szívének máig oly kedves Jákon töltötte Sasváry Erzsébet. Aztán Vácott tanult, 1967-ben pedig a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. Gyógyít, verseket ír. A Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Orvosírók és Képzőművészek Köre, a miskolci Irodalmi Rádió alkotói gárdájának tagja, a „Tál és Kendő” című időszaki lap főszerkesztője. A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház belgyógyász főorvosa. 2017-ben Aranydiplomát és Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át. 

Embert szolgáló, embert próbáló munkáját követően a zene és az irodalom segítségével pihen. Első verseskötete idén jelent meg, Sursum corda! „Emeljük fel szívünket!” címmel. Dr. Beer Miklós püspök írta e könyv ajánlójában: „Mélységes hittel átitatott soraival éppúgy gyógyítja a lelket, mint a kórházi ágyak mellett a beteg ember testi bajait. Orvos, akinek hivatása, küldetése van, hogy közvetítse szavaival az Isten- és emberszeretet örök kincseit. A titkot, amit hétköznapi szó meg nem fogalmazhat, szelídhangú verssorai közel hoznak lelkünkhöz.”

A Sasváry-versek legfőbb kovászai: Isten közelsége, megalapozott hit, megérintő szeretet. Az alkotójuk által versimáknak titulált írások hatóanyaga a rokonszenvesen vallásos tartalmak mellett ritmikájukban is rejlik, meg persze abban az igyekezetben, amivel erősíti az öröktől valót, s felmutatja a jót. Reálisan tényközlő, lélekből eredő gondolatokat simogat az olvasó tekintete; szinte érezheti, ahogy a szíve emelkedik.

Zsirai László

 

Sasváry Erzsébet verseit itt olvashatják

 

 

2021-08-28

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

NEK2020

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks