Virtuális kiállítás ég és föld között

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány Ég és föld között címmel megrendezett vándorkiállítása a világjárvány miatt kialakult veszélyhelyzet okán a világhálóra költözött.
 

Az alapítvány még 2019-ben hirdetett képző-, nép- és iparművészeti pályázatot határon túli amatőr és hivatásos művészek részére új művek létrehozására. A szervezet célja az volt, hogy az alkotások által felhívja a figyelmet keresztény kulturális és hitbéli értékeinkre, megerősítve nemzettudatunkat és helyes önértékelésünket is itt, Európa szívében.

A szakmai bíráló bizottság által zsűrizett pályamunkákból készült kiállítás ez év januárjában kelt útra, hogy öt anyaországi helyszínen biztosítson bemutatkozási lehetőséget a trianoni határokon túlra szakadt magyar alkotóknak. A több mint ötven kiállítási tárgy az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből, annak forma-, szín- és tárgyi világából merít ihletet, napjaink igényeivel ötvözve. Olyanok ezek az alkotások, mint az emberek általában: sokfélék, sokszínűek. Találhatunk közöttük fotót, grafikát, festményt, ötvösmunkát, szobrot, fafaragást, kerámiát, textilt és ikoni is.
 
A virtuális kiállítást Józsa Judit kerámiaszobrász és művészettörténész, a pályázat kurátorának értő tárlatvezetésével tekinthetik meg.
 
A Szerk.
 
 
 
 
 
2020-04-20
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vissza a lap tetejére ⇧

Támogatóink

 

 

1%

 

 

Trianon 100

 

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks