Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

A nyári hőségben minden alkalmat megragadunk, hogy hűtsük magunkat. Keressük az árnyékot, fejest ugrunk a Balatonba vagy beállunk a hideg zuhany alá. És valljuk meg, ilyenkor segíthet egy pohár hideg sör is.

Nyár

Nyár csak egy van… Akkor jöttem rá, amikor idén először kisétáltam a galériaerdőből nyíló homokpadra. Nem vettem észre, hogy utóbb tavaly volt látogatásom. Minden ott folytatódott, zökkenő nélkül.

Isteni találkozások

A mai napig ismétlődő, örökzöld történet. Nekünk is szomorú tapasztalatunk, hogy az ilyennek áll a világ… De hogy még Isten áldása is az övé legyen?! Mindez azt a ma is érvényes igazságot bizonyítja, hogy Isten kegyelme nem érdem szerint jár, Isten kegyelme ajándék. Nagy vigasz ez nekünk, teljesen átlagos, netán „átlagon aluli” embereknek.

Isten mindenkinek megbocsát

„Ha Istenre emeljük tekintetünket, ő felemel magához” – vallja Olaj Anett filozófus. Az ötgyermekes édesanyával fiatalkori lázadásról, egy életellenes döntés következményeiről, súlyos lelki vívódásokról és az azokból való gyógyulásról, továbbá a közösségben végzett szolgálattevő mindennapokról beszélgettünk.

Akkor nincs család!

„Ha pénzről van szó, akkor nincs család!” – figyelmeztette egyik beszélgetőtársamat testvérének az ügyvédje, amikor a szülői örökség felosztásáról volt szó. A keresztény neveltetésre, az egykori meghitt családi életre utalva a hölgy csak békülni szeretett volna, hogy a felmerült pénzügyi konfliktust türelemmel és szeretettel oldják meg.

Találkozás egy százéves apával

Az évek szálltak, mint a percek, észrevétlenül és megállíthatatlanul rohant az idő. Észre sem vette, hogy a legszebb férfikor elmaradt mögötte, és elkezdődött nála az öregedés.

Támogatóink

 

     

Önnek ajánljuk

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks