Sok jót éltünk meg együtt

Bár 15 év még nem felnőtt kor egy ember életében, de egy civil szervezet esetében már elmondható: sok jót éltünk meg együtt másfél évtized alatt. A KÉSZ baktalórántházi csoportját 2005-ben hívta életre Juhász Imre római katolikus plébános.

Az engedelmesség csodája

A gyermekkorunk kedvenc játéka volt – LEGO akkor még nem lévén – a fakockákból való várépítés. Ha elkészült a nagy mű, vagy mi döntöttük le, vagy magától omlott össze. Sebaj – gondoltuk ilyenkor, s újrakezdtük a játékos építkezést.

Kárpát-medencei online zarándoklat

Engesztelő zarándoklatot tart a nemzetért a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan október 10-én. A járványra való tekintettel minden érdeklődő az otthonából kapcsolódhat be a közös imába.

Emlékek rejtekéből

Tönköly Tihamérral bármi történt ebben a megveszekedett városban, bármi, amitől akár kifordulhatna az ember gyomra, akkor is csak ezt ismételgette: ‒ A Jóisten majd elrendezi! ‒ kiabálta, borzasztóakat legyintve hozzá.

A keresztet szeretve

A Jóistent nem lehet keretek közé zárni – vallja M. Győrffy Anikó ikonfestőművész. A világban élő karmelitával családról, felnőttkori megtérésről, lelkiségről, keresztjeink értelméről, a fájdalmak elfogadásáról, kegyelemről és az ikonfestészet misztikus világáról beszélgettünk gödi otthonában.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks