Szeretetbonbonok

Mindenkiben él egyedi képesség – vallja Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke, projektmenedzsere. A négygyermekes édesapával családjának történetéről, pedagógusi hivatásról, tehetséggondozásról, hitről, közösségi és társadalmi szerepvállalásról beszélgettünk.

Hajnali fohász

hallod hogy a percek kövér
vízcseppekként hagyják el
a kinti falióra nagymutatóját

Összetartozás

A szeretet egyik szinonimája az összetartozás. Ha a szó mélyebb értelmét keressük, akkor a tartozásra kell fókuszálnunk. Tartozni annyi, mint adósnak lenni, valamit magunknál tartani, ami a másé. „Ne tartozzatok egymásnak semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek!” (Pál apostol)

Hangok mélyről

„Az ének a lélek kiáradása” – vallja Lovász Irén Kossuth-díjas népdalénekes, néprajzkutató, egyetemi docens, érdemes művész. A háromgyermekes édesanyával eleve elrendelésről, családi hagyományokról, az ősök hagyatékáról, elengedésről, a zene gyógyító erejéről, s az öröklét érezhető jelenlétéről beszélgettünk.

Budai Kulcsár János versei

A templomban
Bach muzsikát
zeng az orgona,
Isten lelkét sugározza
Krisztus homloka.

Dicsérendő erény

Érdemben az ’50-es évek végén kezdett versírással foglalkozni, s e tevékenységét a korszak neves irodalmárai kísérték figyelemmel, s adtak számára eligazító szellemi muníciót. Különféle folyóiratok, újságok mellett közel harminc éven át publikálta verseit az Új Ember című hetilapban.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks