Szeretetbonbonok

Mindenkiben él egyedi képesség – vallja Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke, projektmenedzsere. A négygyermekes édesapával családjának történetéről, pedagógusi hivatásról, tehetséggondozásról, hitről, közösségi és társadalmi szerepvállalásról beszélgettünk.

Családi levelek Esterházy Jánosról

„Ez az ember, aki visszajött, nem ugyanaz, akit elvittek. Valaki egészen más, kimondhatatlanul nagyobb, nemesebb, fegyelmezett, megedződött a szenvedések tüzében, amelyből Isten segítségével győztesen került ki. Egészen Istenre koncentrál, 100%-ban férfi és 100%-ban katolikus.”

A Biblia huszonkét figyelemre méltó nőalakja

Csatlakozva a Bibliai nők című kötet három szerzőjéhez, vegyük szemügyre az örökérvényű Könyvben szereplő gyengébb nemet.

Szóljanak a harangok, teremtsünk hagyományt!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felekezettől függetlenül felhívja a Kárpát-medence egyházközségeit és gyülekezeteit, hogy 2021-ben is harangozással és imával emlékezzenek a trianoni békediktátum évfordulójára.

A két palást

Vasárnap volt, ezerkilencszázhatvan pünkösd vasárnapja. A délelőtti enyhe levegő alig mozdult, mintha a tavaszi nagy rohanásokban elfáradt szél is pihenni tért volna. Elfeküdt az apró somogyi falvak között, mert ez a nap a pihenés és az alázat napja volt.

Pilinszky János Fehérváron

És éppen negyven évvel ezelőtt, 1981. március 25-én vendégünk volt a székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Felejthetetlen délutánt töltöttünk együtt. Nekem, a fiatal tanárnak is különleges élményt jelentett, noha akkor már több rendhagyó órát szerveztem első iskolámban.

Keresztény Értelmiségek Szövetsége

1016 Budapest, Aladár utca 17.

(06-1) 328-0164

iroda[kukac]keesz.hu

www.keesz.hu

 Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

powered by Reelweb  | designed by PetrusWorks