JEL újság

A boldogító három igen

2023.02.10

Az idei évben a Házasság Hetében a keresztény értékrend mentén dolgozó segítő szervezeteket összefogó Bízd Rá Magad Szolgálat vendégeivel a párkapcsolatok mérföldköveit tekinti át. A cél, hogy minél felkészültebbek és nyitottabbak legyenek a párok a kapcsolataikban törvényszerűen bekövetkező változásokra. Az átalakulás kríziseiről és az azt követő gazdagodásról, megerősödésről éppúgy szó lesz, mint arról, hogy miért fontos alapja a kiegyensúlyozott házasságoknak a boldogító három igen.

A pódiumbeszélgetés Budapesten, a D50 Kulturális Központban február 19-én 16.00 órakor Erdő Péter bíboros, prímás köszöntőjével kezdődik. Ezt követően Papp Miklós, görögkatolikus pap, morálteológus, három lánygyermek édesapja segíti az érdeklődőket abban, hogyan érdemes megoldó kulcsot keresni a boldog házasság, mint sokismeretlenes egyenlet megoldásához.

Majd két, nagycsaládos házaspár örömmel, bánattal, kihívásokkal teli házasságának mérföldköveit ismerhetjük meg. Az újságíró házaspár Krúdy Zsófia és Tamás megrendítő őszinteséggel beszélnek saját és kapcsolataik hibáiról, arról, hogyan alakult át életük azután, hogy összetalálkoztak, megsebezték egymást. Majd hogyan találtak ismét egymásra, oldották fel az egymással szemben érzett bizalmatlanságot, miként tanulnak, gyógyulnak együtt évtizedek óta hat gyermekükkel.

Dabóczi Vera és Kálmán házasságának története egy fiatalkori összetalálkozás filmszerű aha-élményével kezdődött. Hogyan működik egy hétgyermekes nagycsalád úgy, hogy közben életben tartják azt a bizonyos szikrát? Miért mond le valaki a színpadról a házasságért cserébe? Milyen módon egyeztethető össze a vállalati csúcsvezetői karrier a férj, az apa, a közösségépítő, segítő szerepekkel?

Az ingyenes rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Erre a szervező, Bízd Rá Magad portálján nyílik lehetőség. Az eseményt élőben online is követhetjük majd a Bízd Rá Magad Facebook oldalán.

A pódiumbeszélgetésekkel egyidőben elindul a Bízd Rá Magad országos, online párkapcsolaterősítő játéka is, melyen a tavalyi évben több mint 1300 pár játszott együtt az Élménytéren. A 18. életévüket betöltött, magyarországi lakcímmel rendelkező pároknak február 19-ig ismét lehetőségük van arra, hogy a párkapcsolatok fejlődési szakaszait kreatív és humoros feladatokkal áttekintő kihívásba bekapcsolódjanak. Az élményeken túl, értékes nyeremények is várják a résztvevőket. Regisztráció és további részletek: https://bizdramagad.hu/cikk/elmenyter-ahol-egyutt-jatszunk-2023

 

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!