JEL újság

Apostollá válni a Lélek útján

Sári Judit2024.05.23

Pünkösd alkalmából újabb epizódokkal jelentkezik a KÉSZ Hitből pajzsot-videósorozata. Ezúttal Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel beszélgettünk.

Milyen a kapcsolata a Szentlélekkel? Hogyan tapasztalta meg a Szentlélek erejét a csíksomlyói búcsún vagy Ferenc pápa a Hősök terén bemutatott szentmiséjén? Hogyan tudja átadni Isten szeretetét és üzenetét a színpadon? Milyen számára kedves szerepeket játszhatott el élete során, amelyek személyesen is megérintették? Mit gondol arról, hogy káromkodhat-e egy keresztény színész, ha a szerepe ezt megkívánja? És vajon mondhat-e nemet akkor, ha a kapott feladat ellenkezik a meggyőződésével? Mindezt megtudhatjuk a Hitből pajzsot sorozat legújabb epizódjából.

 

 

A Hitből pajzsot sorozat további epizódjait itt tekinthetik meg

További tartalmakért keresse fel a KÉSZ youtube-csatornáját és facebook-oldalát.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!