JEL újság

Az üdvösség útja
TanulmányokKrajsovszky Gábor • 2012.10.05.

Az üdvösség útja

Manapság igen sok vallási társaság magát igaz vallásúnak, kereszténynek tekinti. Ám ezek nem lehetnek mind Jézus Krisztus által alapított egyház, mivel egymásnak lényeges dolgokban ellentmondanak, az igazság pedig csak egy lehet.
Népe szolgálattevője
TanulmányokKrajsovszky Gábor • 2012.04.03.

Népe szolgálattevője

Egy ország, egy közösség életében mindig megkülönböztetett felelősség hárul arra, aki annak vezetője. Mindszenty (Pehm) József a 20. századi Magyar Katolikus Egyház és az egész magyarság kiemelkedő egyénisége.
Részesei lehessünk az örök életnek
TanulmányokKrajsovszky Gábor • 2011.06.03.

Részesei lehessünk az örök életnek

Jelen írás első része a világ teremtésével, annak törvényeivel, angyal és ember bűnbeesésével, ezek következményeivel, továbbá az ember megváltásával foglalkozott. A második részben szó lesz hitünk forrásairól, azok hitelességéről, a vallásos hit előzményeiről és indítékairól, az isteni kegyelem és az emberi szabad akarat együttműködésének mikéntjéről.
Részesei lehessünk az örök életnek!
TanulmányokKrajsovszky Gábor • 2011.04.03

Részesei lehessünk az örök életnek!

Az egyházi év legnagyobb ünnepe a húsvét, Jézus Krisztus szenvedésének, halálának és feltámadásának ünnepe. A karácsony a megváltás kezdetének, Jézus Krisztus születésének az ünnepe. A megváltás csak abban az esetben lehet az ember számára is hatékony, amennyiben a Megváltó érdemeiből fakadó kegyelmeket.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!