JEL újság

Isten teljes ráhagyatkozást és bizalmat kér
LélektükörZupán Veronika • 2012.10.21.

Isten teljes ráhagyatkozást és bizalmat kér

Az Emmánuel Közösség az AVE program keretében minden évben hétvégéket rendez, amely során a szervezők az egyedülálló szülőknek szeretnének segítséget nyújtani. A hétköznapi feladatok, gondok mellett szóba kerül a kiengesztelődés sokszor emberfelettinek látszó életfeladata is.
Isten utat tervezett számomra
LélektükörZupán Veronika • 2012.06.14

Isten utat tervezett számomra

Bizonyára sokan ismerik az Élsz, Barackvirág! című könyvet, melyben Csiszár Mária elmeséli gyermeke, Kati történetét. Kati nyitott gerinccel született másfél évvel a Ceaucescu-éra bukása előtt Zilahon.
Beszéljük egymás szeretetnyelvét
LélektükörZupán Veronika • 2011.10.08

Beszéljük egymás szeretetnyelvét

Gyermán Júlia a Kairosz együttes tagja és közreműködő a Sator Quartetben. Vedres Csaba korábban az After Crying együttes tagja volt. Négy gyermekükkel Szentendrén élnek. A művész házaspár Lélektánc című produkciója bejárta Európát. A templomokban és zenetermekben tartott különleges koncerteken csodálatos művek kerültek bemutatásra, köztük Vedres Csaba saját szerzeményei is.
A valódi élet megmutatása a fontos
LélektükörZupán Veronika • 2011.04.16.

A valódi élet megmutatása a fontos

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család éve kapcsán Koncz Andrással, a HÁLÓ Egyesület egyik vezetőségi tagjával beszélgettünk. András 1968-ban született. Budapesten él, öt gyermek édesapja, a Háló Közösségi Központ vezetője és a Voces Aequales énekegyüttes tagja.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Hol vagyunk otthon?

Az indiai származású Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetessel, a Pápai Magyar Művek volt igazgatójával beszélget magyarországi szolgálatáról Balázs Zsuzsa

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball-Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvétel nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!