JEL újság

Isten teljes ráhagyatkozást és bizalmat kér
LélektükörZupán Veronika • 2012.10.21.

Isten teljes ráhagyatkozást és bizalmat kér

Az Emmánuel Közösség az AVE program keretében minden évben hétvégéket rendez, amely során a szervezők az egyedülálló szülőknek szeretnének segítséget nyújtani. A hétköznapi feladatok, gondok mellett szóba kerül a kiengesztelődés sokszor emberfelettinek látszó életfeladata is.
Isten utat tervezett számomra
LélektükörZupán Veronika • 2012.06.14

Isten utat tervezett számomra

Bizonyára sokan ismerik az Élsz, Barackvirág! című könyvet, melyben Csiszár Mária elmeséli gyermeke, Kati történetét. Kati nyitott gerinccel született másfél évvel a Ceaucescu-éra bukása előtt Zilahon.
Beszéljük egymás szeretetnyelvét
LélektükörZupán Veronika • 2011.10.08

Beszéljük egymás szeretetnyelvét

Gyermán Júlia a Kairosz együttes tagja és közreműködő a Sator Quartetben. Vedres Csaba korábban az After Crying együttes tagja volt. Négy gyermekükkel Szentendrén élnek. A művész házaspár Lélektánc című produkciója bejárta Európát. A templomokban és zenetermekben tartott különleges koncerteken csodálatos művek kerültek bemutatásra, köztük Vedres Csaba saját szerzeményei is.
A valódi élet megmutatása a fontos
LélektükörZupán Veronika • 2011.04.16.

A valódi élet megmutatása a fontos

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család éve kapcsán Koncz Andrással, a HÁLÓ Egyesület egyik vezetőségi tagjával beszélgettünk. András 1968-ban született. Budapesten él, öt gyermek édesapja, a Háló Közösségi Központ vezetője és a Voces Aequales énekegyüttes tagja.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!