JEL újság

Cikkünk nyomán...

Cikkünk nyomán...

A Külsőferencvárosi Szent Kereszt-templomban 1956. október 25-én többen életüket vesztették. Erről szóló cikkünk nyomán küldte el szerkesztőségünknek Péch Margit édesapja, Péch Endre naplójának néhány bejegyzését.
Áldozatok az Ecseri úti templomban

Áldozatok az Ecseri úti templomban

1956. október 25-én öten életüket vesztették Budapesten, a Külsőferencvárosi Szent Kereszt-templomban. Tudatosan irányított vagy egy eltévedt lövés oltotta ki az életüket?
A Jel új ruhája

A Jel új ruhája

Nyolc évvel a jelujsag.hu elindulását követően lapunk új külsővel jelentkezik. Oldalunkon megtalálják az elmúlt tizenkét év teljes tartalmát, több mint 1300 cikket csaknem 250 szerző tollából.
Itt vannak a magyar szentek

Itt vannak a magyar szentek

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos zarándoklatán Spányi Antal megyéspüspök mutatott be szentmisét október 1-jén a székesfehérvári Prohászka-emléktemplomban.
Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

Rejtőzködő szentek - A sör segíthet

A nyári hőségben minden alkalmat megragadunk, hogy hűtsük magunkat. Keressük az árnyékot, fejest ugrunk a Balatonba vagy beállunk a hideg zuhany alá. És valljuk meg, ilyenkor segíthet egy pohár hideg sör is.
Helyi KÉSZ-elnökök elismerése

Helyi KÉSZ-elnökök elismerése

A KÉSZ kecskeméti, nyíregyházi, győri és kunszentmártoni elnöke részesült állami elismerésben nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmával.
Rejtőzködő szentek - Újévi fogadalom

Rejtőzködő szentek - Újévi fogadalom

Az emberi élet fordulópontjai mindig jó alkalmat kívánnak új célok kitűzésére. Így vagyunk ezzel esztendőváltáskor is: Megfogadjuk, hogy mostantól jobban figyelünk családtagjainkra, több hasznos időt töltünk a gyerekeinkkel, rendszeresen mozgunk és persze kevesebb csokoládét fogyasztunk. 
Küldöttgyűlés Jánoshalmán

Küldöttgyűlés Jánoshalmán

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége tisztújító küldöttgyűlést tartott november 5–7-én Jánoshalmán, ahol Makláry Ákos parókust újra elnökké, Zachar Péter Krisztiánt pedig társelnökké választották.
Nem rejtőzködő szentek

Nem rejtőzködő szentek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus napjaiban megtapasztalhattuk, hogy csak a hétköznapokban rejtőzködünk, vagyunk gyávák sokszor megvallani hitbeli hovatartozásunkat. Együtt bátrabban viselkedünk, és egymást is erősítjük a hitünk nyilvános megélésében.
Rejtőzködő szentek - Ferenc pápa látogatása

Rejtőzködő szentek - Ferenc pápa látogatása

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére hazánkba látogat Ferenc pápa. Utcai hirdetőtáblák, telefonfülkékre kiragasztott óriásplakátok, online felületek hirdetik a világra szóló eseményt.
Maszk elé rejtett szentek

Maszk elé rejtett szentek

Napjaink legjellemzőbb, mindenki által hordott „ruhadarabja” a szájat és az orrot eltakaró maszk. Egy éve a kézfertőtlenítő mellett mindenki legalább egy tartalékot hord belőle a táskájában. Édesanyám egy időben a maga varrta maszkokból osztott a tömegközlekedés járatain a maszk nélkül utazóknak, nehogy büntetést kelljen fizetniük.
Batthyány-Strattmann László emlékév a Felvidéken

Batthyány-Strattmann László emlékév a Felvidéken

Kilencven évvel ezelőtt, 1931. január 22-én tért meg Teremtőjéhez a szegények orvosa. Boldog Batthyány-Strattmann László személyében olyan példaképet kaptunk, aki mindig kiállt az élet és a család értékeinek védelme mellett, és egész életét a betegek gyógyításának, a szegények megsegítésének szentelte.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!