JEL újság

Tavasz a télben
IrodalomSpirk Dóra • 2016.01.26.

Tavasz a télben

Szokatlanul napos januári délután volt, amikor kilépett az utcára, és ettől határozottan jó kedve lett. Élvezte, ahogy a langyos levegő simogatta arcát, és az úttest tócsáiról visszaverődő csillogás elvakította. Azt sem bánta, hogy résnyire összehúzott szemei körül elmélyültek az amúgy is karakteres ráncok.
Októberi napraforgó
IrodalomSpirk Dóra • 2015.10.18.

Októberi napraforgó

Egy ideig még tanácstalanul nézett körbe, majd elindult a lépcsőn lefelé.– Előbb is eszébe juthatott volna lemondani a találkozót! – mérgelődött.Annak viszont örült, hogy a legközelebbi vonatot kényelmesen eléri, és átadhatja magát az utazás örömének.

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

Az élet csodálója

A születése és életben maradása csoda. Egy sparhelt melege adta a létbiztonságát. Eszterhai Katalin úgy mesél az életről, a jóról, az igazról, a szeretetről, hogy olvasói szíve-lelke megtelik életörömmel.

Jégvirágos lírai mezőkön

Amikor a lehullott hó megtapad a faágakon, amikor az ablakokon jégvirágok nyílnak, amikor gyermekek vidám seregének szánkói siklanak a domboldalakon, persze, felmelegítő nyári verseket illene olvasni, ám a költészet a tél szépségeit is a magyar és a világirodalomba rejtette. Fagyos téli napokon ezekből szemezgetek lelki-szellemi csemegéket, hogy kapaszkodókat nyújtsanak a zordon időjárási övezetben.

Kötelék

Ha ezt a szót hallom, elsőnek a pozitív jelentése ugrik be. Nem a gúzsba kötés, hanem az egyént mint önálló entitást megerősítő valami, ami a teljes egyéni szabadságot jórészt megtartva tesz védettebbé, sőt társsá, és éppen ezért egyben felelőssé is.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!