JEL újság

A latinkönyv
IrodalomStecher, Reinhold • 2014.10.

A latinkönyv

Próbálják meg elképzelni: vége a háborúnak. Minden befejeződött. Befejeződött a véget nem érő menetelés télen a sarkvidéken, éjszakából a következő éjszakába. Befejeződtek a sátorban töltött jéghideg éjjelek, a hóviharok, nincs már veszély.
Húsvét Athénban
LelkiségStecher, Reinhold • 2012.06.08.

Húsvét Athénban

A cím úgy hangzik, mintha egy utazási iroda szolgálatában állanék, amely éppen tavaszi programját állítja össze. De a szemem előtt lebegő húsvéti athéni utazás nem kétórás repülőút a felhők fölött, hanem csendes visszaszállás a múltba.
Gyermekbölcsesség és húsvéti hit
LelkiségStecher, Reinhold • 2012.04.11.

Gyermekbölcsesség és húsvéti hit

Kis hegyi iskolában történt, ahol hattól tizennégy éves korig az összes gyerek együtt ült a meglehetősen durván megmunkált fapadokban. Az osztályterem nagyon szűkösen volt ellátva műszaki eszközökkel, nem volt sem videó, sem írásvetítő, de a délelőtti napfényben irigylésre méltó kilátás nyílt az ablakból a messze távolba nyúló hegyekre.

Jelen Idő

Jelen Idő

Keresés

Rovat szerint

Szerző szerint

Évszám szerint

Legfrissebb

A semmiből érkezett nemzeti hős

A futball Európa-bajnokság június 14-én veszi kezdetét. A tornára kijutott magyar csapat Svájc ellen lép először pályára június 15-én. A magyar részvételt nagyban köszönhető Marco Rossi szövetségi kapitánynak, akiről nemrég egy kötet jelent meg.

A remény zarándokainak – még a jubileumi szentév előtt

A történet egy délközép-franciaországi meseszerű falucskában kezdődik. A kicsiny falu neve Saint-Simon, Aurillac város határától mintegy öt kilométerre. Ennek plébániája őrzi azt a magyar emlékhelyet, amely baráti kapcsot jelenthetne a magyar és a francia katolikusok között.

Három az egyben

Az általunk valóságos Istennek és valóságos embernek vallott Jézus Krisztus végső soron urunk, barátunk, testvérünk, örököstársunk, ítélő bíránk… Hogyan lehet ez mind igaz? Nem tudjuk, és mégis valljuk, hogy igaz.
2016–2024 © jelujsag.hu • Minden jog fenntartva!